5 топ артисти от испаноговорящият свят!

Публикувано на Юли 02, 2021 0 коментара

Това е още един материал под инициативата "Бъди част от БГ хип хоп историята!", негов автор е Michael Kelso. Ти също можеш да създадеш свой, виж тук как, колко, какво и т.н.

Здравейте, подготвил съм лист с най-фрапиращите според мен произведения на испански език. Знам, че в България често обръщаме поглед на запад за вдъхновение, а моето идва от испаноговорящият свят. Да започваме:


На кратко Санта е артист от Барселона, Каталуния и в творчеството си засяга доста теми актуални за зоната и като сепаратизъм, феминизъм и свобода на словото.

Много автентичност в стилът и има, заставайки смело зад убежденията си тя смесва умело Кастилски испански с Каталунски.


Кансер от Каракас, Венецуела е легенда!

Какво ли може да роди съзнанието на един артист от разпокъсаната от социални проблеми латиноамериканска ,,република"? Със сигурност уникални истории разказани с докосващ флоу.

През 2015 кариерата му рязко преключи, а официалната версия е самоубийство със скок от 11 етаж... R.I.P


Халонер от Аликанте, Испания (моят град) е човекът отговорен за разпространението на ,,Аликантската Метрика", стил на римуване, които повлия на много артисти от фристайл битки по улиците до тракове в студия и прочие.

Дори в коментарите под този трак може да се видят хора от другия континент, които адмирират работата му. Тук мога да кажа, че съм го срещал на живо и е много земен човек, а в сайфъра оставя изпълнението му да говори вместо него.


Аржентина...

По дяволите там са талант до талант! На скоро се запознах и с този артист, който преобърна представите ми за съвременно звучене. Все още проучвам творбите му и не спира да ме изненадва със страстта към елемента си и живописните рими, с които изразява живота там, от техните квартали през първо лице.


Това аржентинско трио ми пръсна мозъка...!

Дори и да не разбираш езикът се чува, че са богове на вокалните ефекти! Олд скуул войни, които залагат на висока летва за лирическия стандарт и в двата континента. Ше цитирам само една фраза от тази песен ,,No culpes el rap solo por tu fracaso"/ не обвинявай рапа само заради личния ти неуспех!

Безгранична мотивация.

Това беше моят кратък лист с най-силно докоснали ме артисти на испански език. Надявам се да си харесате нещо от предложенията ми, а и току виж се запалите и решите да научите езикът...

На мен хип хоп-а ми помогна да се справя с това предизвикателство и не само..., показа ми красотата на ърбан културата от един друг ъгъл.

...........................................................................................................


ЙоМРУК Мърч - тук.


Магазинчето КЕФ е пълно със специални неща - цък.
ЙоМРУК!: FB​​​ / Instgrm
ILYO / Instgrm


...........................................................................................................

Коментари 0