DJ KeepPushin' представя своят ТОП 15 Hip Hop парчета (БЧБГХХИ)

Публикувано на Април 19, 2023 3 коментара

Голям КЕФ е когато някой се отзове или възползва от инициативата "Бъди част от БГ хип хоп историята" и се включи със собствен материал. Този е дело на Владимир Иванов и това е неговият личен топ 15. А какъв е твоят?

e6ea0552c8964962c1206608386b4d93.jpg
Здравейте, реших да направя класация с моите топ 15 любими хип хоп тракове. 15 са, защото има прекалено много хубави и истински парчета за 10 (както и за 15, но може да направя още една статия с останалите). Имайте предвид, че класацията е субективна - всеки харесва различни аспекти от рап-а, някои предпочитат инструментала, други лириките и т.н. Главната цел е да споделя музиката, която ми харесва, и да откриете музика, на която не сте попадали.

Има изключително много качествени рап парчета, като в тази класация са тракове предимно от 90 - те, с малки изключения.

Ще подгреем с траковете отдолу, които са страхотни, но не успяха да влязат в класацията поради една или друга причина.

Започваме с един добър ремикс, но не е нещо, което бих си пускал 4-5 пъти подред.



Инструменталът на C Walk е доста тежък, определено няма да се хареса на всички.



Щом моят приятел, който ми показа истинския ъндърграунд хип хоп ми сподели, че тази песен му идва прекалено тежка, явно наистина е такава.



"Keep It Real" е още едно доста добро парче, което не мога да подмина, личи си атмосферата на 90-те.



И последно за аперитив "Ain't Too Much Worried ", страхотна песен, а стилът мисля, че се води ''New Jack Swing'', но няма никакво значение - супер е!



Да започваме с ТОП 15:

15. Изключителен баланс между инструментал и flow - за мен най-доброто парче на Xzibit.



14. Един от най-добрите beat-ове на DJ Premier. Rakim не се нуждае от коментар.



13. Въпреки, че е използван семпъл (част от друга песен), инструменталът е изключителен. Тежкият flow на 50 Cent се вписва перфектно върху него.



12. Текстът не ми харесва особено, но инструменталът е емблематичен за 90-те и прави поне за мен песента (заедно с Flow-а на момчетата).



11. Няма как да пропусна тази песен. Момчетата са изключителни, някои анализатори споделят, че тази песен и албумът към който принадлежи е пика на Outkast.



10. Започваме с по-малко известните (абсолютно незаслужено), но качествени тракове.
Страхотен ремикс, изключително усещане за флоу и ритъм.



9.  Прекрасна енергия, няма как да не ти повлияе. За мен е ако не по-добър, то поне толкова хубав, колкото оригинала.



8. Също както оригинала, този ремикс описва и е пропит от атмосферата на 90-те.


7. Брилянтно изпълнение върху рядко срещан инструментал.



6. Типично  90-тарско West Coast парче. Агресивен flow върху надъхващ инструментал.



5. Една от най-добрите песни на Tash. Както за клуб, така и за всякакви други случаи...



4. Изключително парче. Няма нужда от повече обяснения.



3. Не съм голям фен да се правят ремикси на легенди (Gangstarr в този случай и 2Pac малко по-нагоре), но това си заслужава. Инструментал създаден за flow-а на Guru (Rest in Peace).



Колкото и да го мислих не успях да разделя седващите две парчета. Може би защото са в различни стилове или защото мога да ги слушам на ''Replay'' в продължение на час, а и повече.

1. За мен това е една от най-добрите и неизвестни hip-hop песни. Да, текстът не е нещо особено, но поне за мен енергията и заряда я правят различна. Ето нещо интересно за песента: Тя е от албума ''Where U From?'' на групата Negative 3. Албумът е единствен за групата и има 4 песни като е издаден на плоча и CD. Колкото и да търсих не успях да намеря информация за хората, направили аранжиментите и за изпълнителя. Толкова много се търси този албум, че минималната цена за него е 172 Eвро.



1. Една от най-неоценените песни на една от най-неоценените групи. Издадена през 2000 година, за мен тази песен бележи края на Golden Era-та на хип хоп-а. За съжаление Cella Dwellas остават недооценени - имат флоу, лирики и усещане за музиката, но така и не стават mainstream. Да, по-твърди са от обичайното, но не виждам причина групи като Onyx да са световноизвестни, а Da Dwellas да не са. За песента - продуцирана от Rockwilder (работил с Redman, Methodman и много други звезди), за мен и обобщение за времето си - мистичен и тъмен, но не прекалено тежък инструментал, върху който момчетата от Cella Dwellas забиват зедно с Pharoahe Monch и Prince Poetry. Въпреки, че някои части от текста не ми харесват, цялостно си остава една от най-добрите.



Ако искате да чуете тези и още много подобни песни в миксове можете да посетите страниците ми във FB и Soundcloud

Автор: Владимир Иванов - DJ KeepPushin'


..........................................................BIGKEF.COM................................................................................


Всички ЙО-линкове са ТУК.


ЙоМРУК Мърч ТУК.

..........................................................BIGKEF.COM................................................................................



Всички материали от поредицата БЧБГХХИ виж ТУК.

Изпрати ни твой материал на каквато тема искаш, където и да се намираш, в каквато ти е кеф форма. Бъди част от БГ хип хоп историята!


Коментари 3