Официално: МВТ слага край на музикалната си революция с гръм и трясък! (БЧБГХХИ)

Публикувано на Юни 12, 2022 1 коментара

Голям КЕФ е когато някой се отзове или възползва от инициативата "Бъди част от БГ хип хоп историята" и се включи със собствен материал. Този е дело на Кристиан Гърев от Велико Търново.


Една източна поговорка твърди, че „всяко нещо, което има начало, има и край“. И за някои неща, колкото и вечни да изглеждат – рано или късно идва и техният край. Това твърдение, може би, важи с пълна сила и за творческия път на столичната трап група MBT! Именно на 50stotinki.com се пада нелеката задача да обяви, че ударното дуо поставя тотален край на своята активна дейност в сферата на музиката!

Точно по този повод двамата изпълнители, познати на сцената като Борис и Пашата, дадоха кратки разяснения за бъдещето си, въпреки принципът им да не дават интервюта:
„Приключваме окончателно, не само с участията, но и с правенето на музика“.

Въпросителните около бъдещето им се въртяха от известно време, поради липсата на нови тракове, но всичко избухна, когато първо от BedroomBeach обявиха лятно събитие с тяхното участие, като изрично е подчертано, че това ще бъде последната им изява на сцена. След няколко часа групата промотира събитието, като използва своята корица във Фейсбук и написа: „Да гръмнем за последно #братме“.

Това бе първата им промяна на корица в социалната мрежа от средата на март, 2021г., когато промотираха втория си албум – „Фактор“. Той също бе пуснат напълно неочаквано, а именно седемте трака от диска са последните, които са пускали в каналите си. След това последва  само една песен, в която групата е участвала - „Амоняк“. Тя е част от албума „Махленска класа 2“ на Murda Boyz.



Дуото МВТ е създадено в София през 2015-а година и винаги е било в един и същ състав. Под знака на трите букви от 7 години се изявяват момчетата с прякори Борис и Пашата, за които стана дума по-рано. По-находчивите заявяват, че под МВТ се подразбира Млади Богати Тарикати, каквито представляват и двамата столични изпълнители. Малко се знае за тях. Това е така не защото са безинтересни на феновете, а защото самите те избягват да се показват на публиката. Това е и причината да бъдат винаги с маски на участията, а това освен като тяхна запазена марка, се превърна и в тренд в по-нататъшни изпълнители.

Групата има два микстейпа и два албума. Траковете им са разпределени в няколко канала, а основните им парчета може да намерите в собствения им канал, този на 22 Recordings и не на последно място – този на Murda Boyz. Любопитно е, че именно в последния се намира най-слушаната им песен, а в нея дори не участват Марсо и Бобката (собствениците на канала). Става дума за песента „Trap Kingx“, в която участие взима и Бандата на Ръба. Тя е пусната на 28.01.2018 г. и към 11 юни 22 г. е събрала рекордните 9 853 917 показвания.



Първият микстейп се казва „Mahlenska Klasika 2“, издаден е през 2016 г. и минава под патронажа на Студио 22. Именно и в неговия канал единствено може да го намерите. Той се състои от пет песни, а МВТ взима участие в 4 от тях. Във всичките си партнират с Бобката, а в едната се включва и Pepe Shitz. Само тези 4 песни са слушани над 3 500 000 пъти.

По-късно през 2016 г. започва и постепенното публикуване на вторият микстейп на групата, който е изцяло техен. Отново се състои от 5 песни. Наименованието е “Валута”, намира се в канала на Студио 22, а това е първият път, в който Борис и Пашата загатват наистина на какво са способни. В два случая участие взима и Бобката, а слушанията на траковете минават 8 000 000.



Следват години на редица песни, както солови, така и с партньори, като най-разпознаваеми остават песните с MurdaBoyz, Y-Not, BM, Denkata, Bezim Man и Bullet. В този период идва времето и на два незабравими трака – съвместният с БНР, за който стана въпрос по-нагоре и „Скандали“, който обединява „новата вълна“ в българския трап по онова време, с малки изключения. Той е част от първия албум на Murda Boyz, а в него освен двете столични групи участие взимат още – БНР и HOMELESZ. Песента предизвиква тотален фурор, а за момента клипът е гледан близо 6 000 000 пъти. Това е един от двата клипа, в които участие взимат МВТ. Те обаче фигурират единствено в аудиото и заглавието на видеото, както и във втория случай.

Постепенно стигаме до 2019г., когато Борис и Пашата представят първия си албум – „Маскарад“. Той се състои от 13 песни, а в 11 от тях има гост-изпълнители. Сред тях личат имената на добре познатите BM, Марсо, Секта, Vr:go, TRF, Котенцето, Милиони и БНР. Това е първият проект на групата, който е издаден на физическо копие, а отделно е пуснат и по дигиталните платформи. В този момент столичани затвърждават присъствието на върха и очакванията към тях стават все по-големи.



Междувременно дуото обикаля българските клубове и създава най-незабравимите партита със своя стил и енергията, която предават на публиката. Те показват своята класа пред широката аудитория още през пролетта на 2018-а, когато получават покана да участват в първия концерт от серията „Нова вълна“, организирано от Bling. Тогава излизат на сцена с много от изпълнителите, с които вече са планували или са пуснали съвместни проекти.

След първия албум продължават съвместните хитове с членовете на Murda, продължава работата с BM, а междувременно събират множество нови имена около себе си. Добре познатата Билияниш също започва да се занимава активно с трап покрай двамата, въпреки че официално нямат проект.

Софийското дуо успя да запази стила, визията и класата през всичките години и в нито един момент не се отклони от първоначалната идея. Без интервюта, без излишни публикации и само парчета, било то и по-рядко от обикновено. Групата никога не се е движила от идеята за пари, защото самата тя парадира с възможности и начин на живот, изпъкващ по нашите географски ширини. Те бяха колкото обичани и толкова мразени. Омраза, движена от завист и любов, породена от емоции и страст.



Пандемията се появи неочаквано за целия свят, отрази се негативно за обществото, може би, и за МВТ. Това бе момент, в който групата се отдалечи от феновете си поради липсата на участия за даден период, а новите проекти също бяха малко. Все пак, малко преди това бяха представени проекти с Боро Първи, „Обороти“ с Близнаците и песента, посветена на Мегз. Всичко това държеше еуфорията на публиката през тежките месеци, а в края на 2020-та дойде важен момент за момчетата. Те представиха съвместния проект с американската звезда Peso Peso, наречен „Пороци“. Това остава единствената им песен с чуждестранен изпълнител, а тя подгря предстоящия втори албум.

Албумът „Фактор“ се появи на „бял свят“ през първото тримесечие на миналата година, като това се случи без излишен шум от страна на изпълнителите. Той се състои от 7 парчета, 3 от които са съвместни с BM и Марсо. Дуото се постара да има физически копия за ценителите, а за останалите го пусна в стрийм платформите, включително и официалния си YouTube канал. Там „Скъпа“ е най-слушаната песен с над 1 000 000 пускания, а оттогава групата не е пускала нови тракове.



Така се стигна и дотук. Началото на юни, 2022, седем години, след като групата е създадена, феновете ще трябва да затворят една тема на българския трап. Точно на 12-и август, момчетата ще си кажат „чао“ с верните им фенове в Несебър. За тогава е планувано последното участие на софийското дуо, което ще подгрее изненадващото участие на немската суперзвезда Luciano. Германецът е един от най-разпознаваемите рап изпълнителите в Европа, а появата му в България е почти толкава изненадваща, колкото бенефиса на МВТ.

Двамата софиянци ще бъдат запомнени със своя агресивен и на моменти арогантен стил, който промени сцената, но и осветли желанията на част от слушателите. Пари, лесни жени и наркотици – това бяха основните теми в текстовете, а и е статуквото на улицата в нашето време. Дуото събра приблизително умопомрачителните 97 241 000 слушания в официалните канали в YouTube. Дали ще представят още нещо преди да сложат край на кариерите си не е ясно, но е сигурно, че използват момента да се обърнат към истинските почитатели:
„Благодарим на феновете за подкрепата и се надяваме да сме създали позитивни емоции с нещата, които правим“, заяви лаконично групата пред 50stotinki.com.




Билети за последното шоу на МВТ може да намерите в мрежата на Евентим, а само остава да предполагаме какъв ще е краят на всичко това. След над 150 участия в цялата страна, стотици тракове и 7 години. Емблематични песни остават от всички периоди на групата, като част от тях са: Nema da nema, Nema kvo da stane, Pentagrama, PanicA, ShahMat, БДЖ, Знаеш, Pretenciozno и др.

Ако приемем, че предстои бенефисът, то последният „шампионски мач“ е било участието на последната „Нова вълна“, провела се в началото на декември, миналата година. Тогава столичани бяха кулминацията на партито в центъра на тяхната София, останалите артисти им бяха добре познати, феновете – невероятни, а изпълнението – великолепно! Те изкараха частта си по начина, с който дойдоха на сцената преди 7 години – гръм и трясък, премесен с много стил, а класата... просто остава вечна.

Чакаме с нетърпение следващият материал от  Кристиан Гърев, но това не трябва да те спира да изпратиш твой такъв, на каквато тема искаш, където и да се намираш, в каквато ти е кеф форма. Бъди част от БГ хип хоп историята!



.............................................................................................................................................................


Всички ЙО-линкове към FB страници и 2 затворени групи, IG профили, музикални и видео платформи са ТУК.


ЙоМРУК Мърч ТУК.

..............................................................................................................................................................


Коментари 1