АНИМФА за 42 и новият му албум „Интересен” (БЧБГХХИ)

Публикувано на Септември 28, 2021 0 коментара

Голям КЕФ е когато някой се отзове или възползва от инициативата "Бъди част от БГ хип хоп историята" и се включи със собствен материал. Тук имаме анализ + кратко интервю с артиста, дело на АНИМФА озаглавен с цитат на 42 „Нищо лично освен мнението ми!...”

Петър Иванов, роден и израснал в град Шумен, е рап изпълнител, известен още като  42. В самото начало Петър и по-малкият му брат Александър (Джанкана) сформират група заедно под това име. Тогава по-големият брат се е подвизавал с псевдонима „СТЕН“, взаимстван от полуавтоматичните автомати тип Шмайзер. В последствие по-малкия брат решава да си вземе почивка и факта, че има и други изпълнители с псевдонима „Стен“, ражда идеята „42“ да бъде прозвището единствено на Петър.


През 2011-та, вече като отделни изпълнители, братята влизат в нов лейбъл отново заедно с Док Пит. През 2012 г. „42“ като самостоятелен артист издава песента „Много Поздрави“ която е с видео режисирано от Bashmotion, а малко след това и микстейпа “Реденето“. През лятото на същата година излиза първият самостоятелен видеоклип на „42“, продуциран от „Вендета“ песента се казва „P.S. Fuck off“, а видеото към нея се задържа на ПЪРВО място близо месец в най-различни класации. След две години излиза следващия му микстейп под заглавието „Реденето 2“, като най-успешната песен е „Писмо до нейния нов“, която пуска с клип и има близо милион гледания и слушания и днес. В началото на 2015 „Кой те излъга“, в която взимат участие едни от най-успешните изпълнители на Изтока сред които е и “42″, взима награда за най-добра колаборация на годишните награди на „359“, а песента е изпълнена на живо по време на церемонията в зала 3 на „НДК“.


А тази година излезе новият му албум "Интересен", с някой от най - добрите му песни до момента.
Завършил е  Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски” ,  специалност История.
Да запазиш същността си, същевременно поддържайки интереса на публиката в този пренаситен свят, за надграждането и творчеството му, упорития труд и новият му албум "Интересен", ще ни разкаже Петър Иванов - 42.

Как порастна 42 през годините? Постигна ли поставените си цели и мечти? Ако 42 е дете – какъв човек е станал?

На периоди като в музиката. Има моменти, в които се чувствам над нещата и музиката, която правя е по разчупена, не философствам толкова много и на дълбоко – което ме кефи. Старая се в текстовете си да се изразявам точно, ясно и разбираемо, музиката ми да грабва и запазва интереса на публиката, като ме слушат хем да се замислят – хем да се забавляват. И в това аз  виждам и трябва да има израстване…..

Имах и един момент, в който ми беше писнало да се занимавам и съобразявам с лейбъли … Исках просто да си имам собствен канал в  YouTube, да си създам моя си аудитория, да пуска музика за моите фенове,  да правя дискове и албуми, които моите хора да харесват…. И всъщност това стана.

Както казва Доктора: „Мечтата като мечта е фантастичен блян,  а амбицията е мечта с план.” И ако си наумиш нещо, знаеш как трябва да се осъществи и работиш упорито за реализиране на идеите си, (планове, цели, мечти, амбиции и т.н.), какво би могло да те спре освен мързела... Правя нещата така както ги чувствам и прогрес има.

Коя е любимата ти песен и коя от творбите си би определил като визитна картичка на 42?

Любима песен ми е всяка следваща, която правя. А коя се определя като  визитна картичка може би хората трябва да кажат.  По това, което виждам в интернет най – харесвана и слушана песен е „Писмо до нейния нов”.


Какво те вдъхновява?

Вдъхновяват ме новостите. Да видя или чуя нещо, което да ме грабне. Когато има движение – на хората да има харесва, това което правя, да купуват тениските ми, да слушат албумите ми, да пишат в социалните мрежи.

Какво е 42 за Петър Иванов? И в живота ли така вървиш както в текстовете си твориш?

42 е лицето на Петър Иванова. Едно цяло и това, което ме отличава от всички останали. В текстовете си мисля, че съм по – смекчен, а в живота съм по-хард, по-груб на моменти.


Днес в интернет е най-голямата сцена.  Какво мислиш за изявите на живо и тези в социалните мрежи, има ли разлика в насладата?


Определено има разлика. Когато знаеш как да изпълняваш музика на живо, можеш да грабнеш повече публика, дори и да не са ти фенове.  Разбира се, че на живо е по-хубаво – усещаш хората. Най-сладко е когато публиката идва специално за теб – тогава можеш да си правиш каквото поискаш, заедно да полудявате и става перфектно.

А интернет е реклама на даден изпълнител. Има по-голямо поле за изява, не е като преди да се чудиш как да се докажеш. И в двете има наслада и много труд.

Как би искал музиката ти да въздейства на хората? Има ли послание, което искаш да предадеш на феновете си?

По най-добрия начин! Да им е като отдушник, за да може да свалят малко от натоварването си. Искам музиката ми да вдъхновя, да вдига тонуса, да носи и предава заряд.

Какъв е твоя девиз / мото?

Забелязвам, че напоследък много хора не вникват в отсрещния, а   гледат на повърхността, не вникват в това, което искаш да  кажеш.  Имам една фраза, която напоследък често използвам и искам хората да разберат : „ Нищо лично, освен мнението ми!”.  Това е мотото на Петър Иванов – 42!


Чакаме с нетърпение следващият материал, ти също можеш да ни изпратиш твой такъв, на каквато тема искаш, където и да се намираш, в каквато ти е кеф форма. Бъди част от БГ хип хоп историята!



ЙоМРУК Мърч

Всички ЙО линкове са тук.

Коментари 0