NIKOLOFF "разследва DEVA" на V:RGO

Публикувано на Август 29, 2021 0 коментара

Голям КЕФ е когато някой се отзове или възползва от инициативата "Бъди част от БГ хип хоп историята" и се включи със собствен материал. NIKOLOFF "разследва DEVA" на V:RGO.


"DEVA" - един продукт, който променя тактиката на играта на един от главните двигатели на “Децата със соса“. Много мразен и в същото време много обичан – V:RGO. Дали пък тази промяната не е нож с две остриета? Тепърва ще стане ясно, тъй като новото от „Новата вълна“ явно тепърва предстои.

Говоря за промяна в тактиката на играта защото в този албум ще намериш мотиви, причини, мисли и преживявания, които могат да накарат човек да се пречупи тотално и да завърти съдбата си на 360 градуса. И то забележи – изцяло в негова полза. От лошото към доброто или от доброто към лошото? Това са много субективни определения, затова ще Ви представя моята гледна точка, пречупена през  призмата на възприятията ми и разбиранията ми за лирика и музика!

Първа песен – SPACE OUT (музиката е на Barre)

Тук се дава въведението и заявката към това, че всичко ще бъде категорично променено, ново и още по-вдъхновяващо. Текста предразполага слушателя към историята на събитията, които бутат към осъзнаването за обръщане на съдбата и поемане по нова пътека. Пълно премисляне и пречистване на ума. Ново и изцяло разбиране за развитие и стъпване върху нова почва за „сеитба на нова реколта за нови плодове“, а те се предполагат, че ще бъдат много по-свежи. Залага се на вярата, която се задвижва в текста от „онзи горе“. Стартът е даден, следва бягането по пистата!

Втора песен – ДО РЕ МИ (музиката е на ArtimoX)

Воля! Това е основата, върху която гърми тази песен. Вътре са включени всички трудности, интриги, пороци и демони, които могат да се появят пред човек, но появи ли се волята, чупиш стандарта, бро, поемаш дъх и буташ яко към прогрес. Също така, една основна и водеща тематика в повечето песни на V:RGO бива отричана, а именно това са парите като цел номер едно.

Трета песен – REAL (музиката е на Pluto Beats)

Идва време за един от двата фийта, който разбира се е с Emil ТRF. Тук заглавието говори. Става въпрос за истинското и неподправеното. Дори да си бил в „батака“, дори да си  бил покрай мръсните улични схеми, ако имаш късмет и акъл осъзнаваш, че времето за промяна е сега. Без съжаление за миналото, защото както то , така и абсолютно всичко за напред крие много истински и естествени неща. Just REAL!


Четвърта песен – ВИКТОРЕ (с музика на Blevedere)

Победата! Заложена в заглавието, а също така и в движението на песента. Да си надъхан само за победа от всякакво естество. Победа над порока, победа над себе си, победа над лъжата, победа над интригата. VICTORY, Викторе!

Пета песен – OVERTIME (музиката е на Pluto Beats)

Тук ми беше малко трудно да вникна зад самият текст, понеже няма много скрито-покрито. НО, може би е отправена към тези, които отписаха V:RGO. Мислиха, че времето му е свършило, а то всъщност е OVERTIME със свежи сили и тупаници. Всяка жаба да си знае гьола и общо взето – „да си знаят“ .

Шеста песен – ВИНА (музиката е на Lil Patriarch)

Засилване към кулминацията на албума. Споменава се за токсичната среда, грешните действия, които пък не бива да се забравят и да се изпитва съжаление за тях. Най-важното е залога в това, че не трябва да сме гузни за това, което сме били, а да сме горди за това, което сме сега.


Седма песен – TOKYO DRILL (музиката е на Lil Patriarch)

Вторият от двата фийта, който е със свежата и готина Mishell! Тук просто е гръм! Кулминацията настъпва и всичко в нея е предразположено към масово слушане и масово усещане!

Осма песен – ЧЕСТНО КАЗАНО (музиката е на ArtimoX)

Време за отдъхване, време за избърсване на потта и признаване, че всичко лошо и добро си струва в живота! Борбата продължава на чисто със стремеж към добро и оценяване на всичко, което имаме!

Девета песен – NO NO NO (музиката е на JJ Beats)

Тук, лично на мен, това ми е фаворитът в DEVA! Много директни рими, много истина и много хъс. Това е !

Десета песен „ОПЦИЯ“ + Единадесета „ЛЪЖИ“ –  Обобщение на всичко изредено в този момент. Затвърждаване на промяната, действия срещу пошлото и интригантското и гордост с постигнатото!

Пуснете си албума и се заслушайте! Не е за всеки, признавам, но има какво да се чуе и да се осъзнае.

NIKOLOFF


Чакаме с нетърпение следващият материал от NIKOLOFF, но това не трябва да те спира да изпратиш твой такъв, на каквато тема искаш, където и да се намираш, в каквато ти е кеф форма. Бъди част от БГ хип хоп историята!



.................................

ЙоМРУК Мърч

Всички линкове, от които имаш нужда са тук.

.................................



Коментари 0