Децата със соса превземат ефира I Hustle Album Review

Публикувано на Ноември 17, 2018 0 коментараПреди да започнем ви съветвам да прочетете пoследното ревю, в случай, че не сте - цък. Мерси.

Кво става, т/рап маниаци? Днес отново е ден за ревю, затова и сме се събрали да говорим за поредния чисто нов албум от Sauce Kids Gang. За този и за албума на Вирго говорихме снощи в новия епизод на "Хората говорят", който излиза съвсем скоро и бих казал, че това беше добра тренировка за днешните ми писания. В предаването засегнахме темата, че двете заглaваия бяха пуснати през интервал от по-малко от седмица. Според Ильо това е добър ход, а според мен - не. Защо така мисля? 

Опасявах се, че този албум няма да е достатъчен на ТРФ да излезе от сянката на В:рго. Поне такова е впечатлението ми и мисля, че доста хора ще се съгласят. Да, те заедно изградиха тази марка SKG, заедно стигнаха мейнстрийма и заедно ходят по лайвове. Но факта, че V:rgo вече има 4 солови албума, а TRF чак сега извади неговия и тва че Емо почти винаги влиза втори подред в общите им тракове е достатъчно масата народ да го припознае като второстепенен герой. И ме е яд за това. Яд ме е, защото от соловите му неща прецених, че той е по-уравновесения и не вкопчен в идеята за clout и моментна слава. Неговите песни бяха по-ангажирани, по-пипнати и с идея зад тях. Наистина ми беше интересно как ще се държи в негов самостоятелен проект. Как обаче се наредиха нещата в крайна сметка?


Накратко бих описал този албум като скучен и еднообразен. Има твърде много клишета и повтарящи се неща, а е още първия му солов и втория изобщо албум. Само като започнем от заглавието - Hustle. Тази дума всеки втори рапер на тая възраст я използва като запетайка. Някак си ми писна да слушам надъхващи тракове за покоряване на върха и фалшиви приятелства. Казах го още в първото ми ревю към D-Zasta - окей е за хора на това ниво, но ако продължава пак и пак не виждам какво си демонтрирал, за да си на мястото, за което се хвалиш във всеки трак.

Същите приказки, които засегнах при дисекцията на Sauce kid 2 - "сега съм тука, къде си ти" , "къде беше като бях долу", "сега броя кинтите", "лева пада, хъсъл яко",  "всеки иска да ми е приятел, всеки иска clout", "децата със соса нахлуват" и тем подобни. Абсолютно клише в трапа, което все пак може да се прокламира, но определено не ако е във буквално всяка песен със уникално малко уникални думи в текстовете. Да, не е мега простотията ама на третото слушане вече писва. По такъв начин е поднесено - еднообразно и безидейно. Не искам да сравнявам Hustle и Sauce KId 2, но второто заглавие ми допадна, защото хъсъл идеята беше по-яко сложена и то не навсякъде. Тук изглежда сякаш TRF не може да говори за друго в песните си. Ограничава се сам, което за дебютен албум не е добър ход въобще, създава ми предразсъдъци за следващите неща.


Относно продукциите нямам кой знае какви забележки. Отново неща, които не се отличават. Скипвам песните и по интрото не мога да позная коя точно песен се пуска. Даже опитите да е catchy не се получиха много добре. Повечето от песните са едни такива мудни и бавни. Не казвам, че трябва да правят абсолютно едно и също ама феновете на SKG май не искат това. Искат да се тресе клуба. Da moesh da si izbuhvash seshse. Ако трябва да отлича нещо, бих споменал само "Да пада" като малко по-шамарещ трап бенгър и "Респект" - последния по ред трак, който ме впечатли със смяната на флоуа и малко повечето мисловна дейност в текста. Но най-вече с инструментала, който предлага супер дръмове, нужната емоционална градация и това соло пиано, което се вклюва след последните изречени думи. Емоционалния драматичен момент, който чаках от 30 и кусур минути.  Фийтовете мисля, че са малко над окей ниво. Tрите песни с V:RGO се казват “Вадя лев” , “Лева” и "Далавери". Достатъчно показно колко предвидим и лишен от свежи идеи е Hustle. Въпреки това последното споменато парче ме изкефи. Бийтът хваща, имаме по-интересно delivery, припевът е готин, а гостът влиза много добре с неговия куплет, който минава по-бързо от писането на това изречение. Определено този трак плюс "Къде" с Ди-Заста и вече обсъдения "Респект" правят малко по-силен момент at the very end of the album и това ми допадна.


В крайна сметка това ще се хареса на феновете на SKG, сигурен съм. Дали ще го консумират достатъчно много? Не мога да кажа, пазарът е прекалено отрупан във всички сектори, ако ме разбирате.

Ако за вас текстовете са приоритет номер 3 или 4 в музиката това няма да ви се стори като слаб продукт. Мен обаче не ме изкефи от самото начало. Опитах се да се закача, но мисията не се оказа успешна. Но все пак! Момчето се е постарало, зает е с много по-важни дела от мен, аз съм просто един драскач. Пожелавам му успех и дано скоро го видим с другаря да представят заедно тавите си в Йомрук. Няма да дам супер ниска оценка, защото в крайна сметка има послание и концепция от-до, не е просто плейлист със скучни песнички за между другото.

КАТО ЦЯЛО: 4/10

Продукция на:Sauce Kids Gang
Дата на издаване:9 ноември 2018
Продължителност:34 мин
Стил:Trap I Mumble rap 
Любими тракове:Да пада I Далавери I Респект
Нелюбими тракове:Hustle I Mладото маниаче I Вадя лев I
Лева I Не и аз I Воле
ОБЩА ОЦЕНКА4/10

Коментари 0