Новото Ndoe вълнува

Публикувано на Март 19, 2017 1 коментара

F(b) социалката е жежко! Тя свързва и обменя мнения по всякакви теми, но една в родните хип хоп среди е особено актуална през последните дни. Новото Ndoe!

Ето няколко интересни гледни точки:

„"новото Ендо" и "старото Ендо", съпоставени спрямо времето не се различават много с оглед на замисъла. Едното осмиваше тогава така наречения "комерс", а другото така наречения "ъндърграунд". И както е казано: не съди, за да не бъдеш съден", и това което прави си е неговото виждане и усещане. И аз не харесвам тоя аутотюн-шит, но кой съм аз да му давам наклон. Уважавам като творци всички, оставили следа след себе си в рапа, а Ендо е оставил голяма такава. Така че, нека оставим човека да си прави каквото иска и да гледаме напред, все пак-в свободна държава сме.”

„Старото ендо новото ендо на нико не му пука кво мислите хора. Ако слушате музика която не ви кефи и после се оплаквате от нея значи сте мазохисти + интелекта ви не е много висок щом не можете да си намерите да слушате нещо което ви кефи.”

„Значи стигнах до тоя извод аз - никой не ви е длъжен. Тия които никога не са го харесвали Ендо, и сега не го харесват, ги разбирам. Казват - Тва е говно, винаги е било... Другите, които са се кефели преди, ся реват... Ами тва е положението, Ендо не ви е роб. Слушайте нещо друго и те така”

„Tая песен само доказва, че Ендо да хване някой чалга мелодия пак ще му се получи. Да хване жица - няма проблем ,пак ще се получи. Който го може го може всякак.”

„Когато не се кефиш на нещо на мен ми звучи адекватно да не ти пука. Когато държиш да кажеш нещо за него, предизвикваш верижна реакция и си го хайпваш. „

„Тракът не е толкова контровършъл, че да помпаме като ненормални. Ето, дори сега аз го правя и ще спра, защото най-голямото щастие в днешния свят произлиза от това да не ти пука за неща.”


„същия спор, като излезе трака му с 2 лица преди 500 години”

„Новият трак на NDOE / DRS е някаква смес между KANO - NWMOS с примеси на Krisko - ЗЛАТНИТЕ МОМЧЕТА, но с по-малко рапиране и повече нещо, което трябваше да е умряло още през 2009-та - аутотюн.”

„Единственото свястно нещо в "новото Ndoe" са кадрите на старото Ndoe ...”

„Да - бийта е чук, видеото също е яко... евала на хората дето седят зад тях... ама оттам нататъка сме ги слушали тия "ъката, хъката, мъката"... всичко е точно де... поне правилно са сложили "текста" отдолу, че иначе малко се затруднявам... и все пак проекта щеше да е по-добре без него”

„Пичаги, хората се променят, музиката успоредно с тях. Никой на никой не е длъжен... освен ако нямат някъв договор за вярност по между си. А ти човека с главно Ч, имаш контрол над избора си.”

„Да, един творец, автор, къвто ще да му се вика, нали пуска своите чувства, чрез изкуство, в каквато форма си му е кеф. Аз лично, не подкрепям "творчество за масата". Такова е, защото хората биха се изкефили и за това го правя така. Мииии, не! И като знам, че новия Ендо не е по моя вкус, просто не го слушам. Има тооооолкова много музика, изпълнители, които не просто си струва, ами задължително ТРЯБВА да подкрепяме. Но и е хубаво да не очакваме идентични мнения относно нещо, което не е еднакво с още хиляди еднотипни, удовлетворяващи вкуса на средно статистическия слушател. А днес, средностатистическия слушател не търси ли точно такова звучене? Доста от обещаващите изпълнители имат поне един такъв трак, ужасен бийт (за мен е ужасен) и с неглиже текст (или безсмислен). Свободни сме да правим и създаваме каквото си искаме, както и да харесваме и не харесваме пак каквото си искаме. Не всеки яде чесън, но чесънът си остава сила, нали?”

„Старото Ndoe е бедното, новото е поредното”

„Ндо ми звучи отчаян и озлобен”

„Разни хора, разни интереси...”

„Истината е, че ако преди десет години беше изкарал такъв трак, щеше да е интересно.
Сега не е. Поредната имитация на поредната мода. И обективно погледнато това е неслушаемо.”

„Ъъъ, Ендо винаги е бил модерен. Денсхол-а той го вкара в Бг... Тогава му се кефехте. То е същото, но без аутотюн... Не ви разбирам, честно.”

„То не е нужно и всички да са текстописци и музиканти бро... трябва и "фенове" да има. Но примера е следния: ако не те кефи вече как правят баничките в кварталната баничарница... ами спираш да ги ядеш... не отиваш да държиш сметка на готвача или шефчето на баничарницата”

„Защо трябва да си траем като нещо не ни харесва? Не съм длъжен да пазя нечие лесно наранимо его. Виждам, че излиза няква нова песен на "новия Ендо", напълно ми е ясно как ще звучи, но все пак си я пускам с някаква надежда. Пуснах я и на хора, които не слушат такава музика, и бяха шокирани за каква простотия става въпрос. И даже клипчетата на Ендо и на новите му най-добри авери Бибияните вече едва стигат до 300к гледания, а са брутален комерс с разголени п@№%и и само говорене за наркотици по песните им. Смешно е вече, едва ли някой го казва със злоба, та да се приема за хейт.”

„Ще ти кажа едно нещо лошо... подпомага "израстването" на поколение от немислещи, елементарни хора без никви ценности... послушници, овце... нема смисъл да продължавам, ти едва ли би пускал от бруталния комерс на детето си като пример за качествена музика... и друго, много хора от чисто уважение (заслужено) към "стария Ендо" сега го защитават или гледат отстрани и мълчат... ако тва е пример за творческо развитие на човек след 30-те... и то изпял "не искам да съм в топ тен"... то тогава аз съм голем "РАЗБИРАЧ-ХЕЙТЪР"  МЕРСИ

„просто не мога да подмина новата чалга, която правят от хип хопа с обяснението, че се "развиваме", в "21 век сме" и подобни откровени глупости, изпразнени от реално съдържание...”

„лично за мен легndoe може да си позволи да пуска каквото си иска, именно заради начина, по който го назовах. който не се кефи може да се кефи на някой друг, който пак няма да го кефи вечно, щото нищо не е вечно. тва е. още нещо, не всички тракове е нужно да провокират слушащия само и единствено с текст, макар че дори повечето да не намират нищо стойностно в тази лирика, аз пък виждам нещо. глупав ли съм?"


„Същите дето викаха "осанна",викаха и "разпни го"... Историята се повтаря... Мен пък новото Ендо ме кефи,а грам не слушам подобни неща по принцип. Даже му ходи аутотюна на Ендо.Само не разбрах някои хора дали помнят текстовете от 90.ГГ-ще му разбия главата...и още куп други.Направо ни възпитаха образцово ххахахах...и най -използвания ефект беше гръм от пистолет..и кашлене от саскане...еххх 90те...чак се замечтах”

"Ново или старо Ndoe, все тая! Човека да си прави каквото си му е на душа. И аз съм на мнение, че ако нещо го правиш по един и същ начин дълго време, омръзва и се изтърква. Трябва свежест.

"Но все пак новото NDOE / DRS може да вкара малко различни ефекти, че тоя виещия писва вече. Всеки трак, бате
"

Коментари 1