MIDIFLASH: София, готови ли стеее?!

Публикувано на Ноември 11, 2016 0 коментара


Здравейте момчета, няма как да минем без досадното за вас предполагам „как започна всичко, как станахте екип и защо MIDIFLASH
?
Ние се събрахме в началото на 90-те след DJ сесия в хола на наш общ познат DjDonDado. Така тръгна всичко, зад името ни няма някакво специално значение, просто събрахме две думи, които свързваме с музиката и хип хопът. Така събрахме MIDI + Flash, усетихме го и ни звучеше добре. 

Какво попадна в колекцията ви през първата 1 година от както сте в тази игра и какво има днес?
Всичко, ние сме DJ-и по начало, не се ограничаваме, имаме всичко от олд до ню скуул. Колекционираме музика от 90-те насам, силно повлияни сме от звученето на 90-те и ни харесва неговото израстване през годините.

Какво си пускате когато сте тъжни, ядосани и когато сте на голям кеф?
Музиката на Marvin Gaye... до “soul clap”-a на Stevie Wonder!

Кой е вашият Role Model в бранша?
Вдъхновени сме от DJ Muggs, DJ Premier, DJ Red Alert, RZA & Dre. Уважаваме бийтмейкъри и DJ-и с иноватино мислене и подход към музиката, хора със собствен стил на звучене на бийтовете и собствен начин на звучене на скречовете и подхода на пускане на музика. Вдъхновяваме се от уникалността.

Колко често сте по клубовете и в колко държави сте пускали?
Локалната сцена ни познава най-добре и сме най-активни в Мюнхен и Германия като участия, но продуцираме музика за артисти от световната сцена, една от последните ни колаборации е с Nutso & M-Dot.

Приблизително колко парчета сте продуцирали и за колко приблизително артисти?
Със сигурност са 100-тина и отгоре, сега за артисти не можем да кажем, опасяваме се да не пропуснем да споменем някой, работили сме със сигурност над 20 артиста от световната сцена. Ние се гордеем с всеки проект и израстваме с всеки проект, винаги учиш нови неща в процеса на работа с различни артисти.

За да продуцира все по-добра музика човек, според мен трябва да е всеядно животно и да надава ухо към всеки стил и към всяка епоха. Как се разделят при вас нещата спрямо времето (70/80/90-те и т.н....)
Ние сме вдъхновени от много стилове от соул, джаз, фънк, рок, рап и R&B, дори поп музиката може да бъде вдъхновяваща. Като бийтмейъри нашият музикален корен е в 70-те, като DJ-и в 90-те – Boom Bap-ът и дори в момента рапът, който излиза се оказва доста вдъхновяващ.

Кои са артистите, които в момента ви правят най-силно впечатление в световен план.
Харесваме Apollo Brown, Skyzoo & Torae, Reks, Marco Polo, Run The Jelews, Joey Badass, Kendrick...

До колко следите европейската сцена, а балканската, говоря в частност за хип хоп и има ли имена от родните артисти, за които сте чували?
Определено харесваме Атила, МС, с което бихме работили. Akasha ни запозна със сцената, не бяхме слушали нищо преди да започнем да работим с нея, тя ни въвлече. Слушахме музиката на хората, които тя предложи да ни подгряват и ние безспорно харесваме всички от тях, харесваме музиката и на Bobo & The Gang, различни са, музикални, фънки.

За кой път (ще) сте в България и какви са очакванията ви... ама честно.
Идваме за пръв път и се вълнуваме изключително много!  Очакваме да се срещнем с хора, чиито сърца бият с ритъма на хип хопа, които бият за промяна, за послание. Хип хоп културата никога не е била комерсиално движение, затова ние не идваме заради бройката, а заради единиците, които са част от движението, което изразяваме ние и артистите от локалната сцена, които са с нас.

Как се бачка с канадското МС MR.Erbie? Кой от трима ви ръчка най-много да се бачка по тавата „Rooftop”, винаги има някой, който го дава по-леко и друг, който натиска останалите, как е при вас?
Mr.Erbie може да звучи тежко, но е много лек човек за работа. При нас всичко се случи с лекота, не се е налагало някой да натиска, разбираме се с полoвин дума както се казва, музиката е усещане.

Какво ще е специалното на „Rooftop”, защо хората трябва да чуят това и кога ще могат да го направят?
„Rooftop” е перфектен симбиоз между boom bap звученето на 2016-та със суровият и плътен вокал на Mr.Erbie. Феновете на по-тежкият стил ще се изкефят, радваме се че ще представим албума на живо, защото е различно от това да го свалиш и чуеш през саундсистемата в къщи и това да преживееш бийтовете, флоуа и лириката на живо, нека хората преценят след концерта.

Да очакваме ли взривяване на сцената в Five High? Родната публика обича предизвикателствата, а предполагам вие сте въоръжени с такива... или греша?
Много харесваме Five High, идеята за поканата да направим шоу на толкова различно и в същото време необичайно място за концерт всъщност е уникална защото това е най-естествената среда на нашата музика,  ще взривим сцената и феновете на стила ще бъдат свидетели на много импровизации от нас!


Тук ще направим една стрелба с „10 бързи”
Любим цвят - син
Любима храна - здравословна
Любимо питие - вода
Любим сезон - лято
Любим спорт - футбол
Любим актьор – Адъм Сандлър
Любима книга – 451 градуса по Фаренхайт
Любим албум – “It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back” на Public Enemy
Любимо животно - котка
Перфектната жена е... с добро сърце

Ако утре ти отнемат музиката, с какво ще я замениш?
Музиката е незаменима

Благодаря за това включване и за финал, какво не ви питах, а беше добре да обсъдим?
И ние благодарим за разговора, ще се видим в събота, СОФИЯ ГОТОВИ ЛИ СТЕЕЕ?!

Коментари 0