50стотинки лафи с HILLA

Публикувано на Август 08, 2022 0 коментара



Здравей, къде те намираме?

- Здрасти, намираш ме в офиса на работа.

Да се върнем назад във времето, помниш ли първата си среща с музиката изобщо, като слушател. Какво бе заглавието, на какъв носител го чу и какво усети тогава?

- Труден въпрос понеже цял живот е имало музика около мене, но да кажем, че около 2- ри, 3- ти клас с големият бум на радио Канал-Ком в Пловдив.

Имахме двукасетъчен касетофон, който не се спираше и тогава започнах да се заслушвам, все повече и повече. Беше нещо различно и беше станалo като навик, който пръв се прибере да пуска радиото!

А кога реши, че ще се пробваш и ти в тази игра, каква е твоята история?

- Много малък, още като излезе Квартал 41 с инструменталът на "Ще му разбия главата" ми беше ясно!


Какъв е споменът ти за първото качване на сцена? Къде, кога и с кого бе?

- Най-първото ми качване на сцена беше мисля 99- та година на детски лагер в Равда с Минко. В базата имаше импровизирана дискотека в лятното кино и се сдушихме с DJ-я за секунди, дадохме му една касетка с инструментали и стана магийката.

А кое е най-успешното събитие с твой принос?

- Shake That Хълм! Дал съм си сърцето и душата за този фестивал, просто аз и целият екип "на поляната" се раздаваме на 100% и го правим с любов!

Черешката на тортата с твое участие за теб лично е...

- Концертът на HELTAH SKELTAH в София и излизането ми с Хората на Изгрева за подгряването!


Как се разви DJ сцената в БГ през всички тези години, в които и ти си част от нея?


- Развива се нормално. Има си хора, които следят всичко ново, има си хора, които правят тематични партита, но винаги има какво да се желае повече.

Какво е необходимо според теб, за да мине сцената ни още едно стъпало нагоре?

- Комуникация! Общуването между артисти, клубове (организатори) и публика е много важно. В даден момент всичко случващо се става като даденост, артистът отива като програмиран, клубът или фестивалът или събитието плаща като банкомат, а публиката знае, че ще има забава и отива без да очаква нещо ново и свежо да се случи. Много е важно да се говори, организаторите и артистите особено трябва да обсъждат дори и най-малката идея, която дойде на някой.

Топ 5 колеги у нас и от света?

- Най-приятно ми е било винаги да пускам с приятелката ми LYNN и InKarnation (Карначето бейби)! Човекът, който винаги ми е бил за пример DJ SKILL, WORST, DoLittle, Emil Prize, SMOGB!

DJ Krush, DJ Muggs, DJ Qbert, тях съм ги гледал на живо. Като продусери The Alchemist, LP и J Dilla.


Кое е най-значимото събитие изобщо за родната сцена според Митко Хила?

- Концертът на RZA в София, от там тръгна всичко нагоре според мен!

Работил си с много от родните МС-та, кои за теб са най-впечатляващите обаче, без значение дали сте се засичали в общ проект или не? (говорим за отношение, работна етика и т.н.)

- Моите хора Sunrise Project, XPRSN, Ударната Група, просто винаги ми е било адски лесно да се разбирам с тези хора.


А от новата вълна кое намираш за ценно, каквото и да е - подход, стил, течения ... Кои са имената, които ти правят впечатление?

- Много са ... DJAANY, Секта, V:RGO и Fyre ми се открояват най- много, но се кефя и на ACBG, VLADYMONEY, PG и DRINK, а бе много са, който има ухо ще ги чуе.

Какво е заседнало в плеяра ти? Ново и/или такова, което никога не излиза от години...

- Ново: Central Cee - Doja; старо: Ultra - The Industry Is Wack.

Абе това ХИЛА от къде дойде и над какво работиш към момента?

- ХИЛА дойде на преглед за въшки, преди гореспоменатият лагер с Минк, бях се барнал целия с дрехи на Cypress HILL и с Минко не се познавахме до тогава и се спогледахме и той ми каза "Аз съм Минк, приятно ми е, ще ти викам ХИЛА" и така. Беше готино море, още първият ден намерихме Метъл Шопа в Равда и си пръснахме всичките пари за касетки.

Иначе, точно сега подготвяме Shake That Хълм и цялата ми енергия и внимание са насочени на там, тази година ще е нещо много голямо и се вълнувам.


Следиш ли друг елемент от културата с една идея по-голям интерес от останалите?

- Всичко следя, вложена ли е любов в нещо трябва да му се обърне внимание.

Какво ти липсва от предишни години в днешната картинка?


- Страстта разбира се. Да пропътуваш стотици километри на стоп или без билет във влака, с ня'кви къси пари, само и само да видиш любимата ти група или да подкрепиш твоите хора пред сцената.

Да умрете от студ, да нямате какво да ядете и да пиете, да нямате къде да спите и да чакате влаковете по гарите ... е не, че толкова ми липсва, но имаше романтика в рапа, сега е фул с ивенти и малко се разводниха нещата.


Оптимист за утрешният ден или по-скоро скептик, за музика става дума.

- Оптимист до откат!


Ок, благодаря ти за включването и успех, но преди да ти кажа чао, би ли пожелал нещо на консуматорите на тази гозба?

 - Да бъдат здрави, да слушат хубава музика и да подкрепят сцената, а на теб ти благодаря за поканата, продължавай да ни обединяваш. Любов и благодарност!


..........................................................BIGKEF.COM................................................................................


Всички ЙО-линкове са ТУК.


ЙоМРУК Мърч ТУК.


..........................................................BIGKEF.COM................................................................................


HILL-a

1a6ff7acdb665da96ce293e94d39b6af.jpg


Коментари 0