50стотинки лафи с RUSTY

Публикувано на Август 06, 2022 0 коментара



Здравей, къде те намираме?

- Здрасти, бат Ильо! Тамън на Созопол сме се паркирали… И ние сме ора, ма’а му стара!

Да се върнем назад във времето, помниш ли първата си среща с музиката изобщо, като слушател. Какво бе заглавието, на какъв носител го чу и какво усети тогава?

- Първата ми среща изобщо с музиката беше още от първите ми съзнателни години. Имам спомени, че винаги съм обръщал внимание на музиката, затова в момента - извинявам се на хората, които не съм чул, когато говорим и има музика на фон хахах.

Израснал съм с касетки и касетофони покрай мене, телевизора редовно бръмчеше и то на музикален канал, анимациите не бяха такъв приоритет. Един от първите важни дискове за мен беше “ТОП 100 РАП ПЕСНИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА”. T.I., Jeezy и много други южняци ми бяха от любимите (школата на Атланта, Тенеси и Тексас) - няма да лъжа, южняшкото звучене е моето нещо още от най-ранна детска възраст.


А кога реши, че ще се пробваш и ти в тази игра, каква е твоята история?

- Свиря на пиано от 7-8 годишен и оттогава имам забежките към музиката да се занимавам с нея. През 2012 излезе един проминентен албум - “Пилето във фурната”. Тогава бях на 12 и наистина имаше новото звучене, което не беше стигнало изтока. LU беше изпипал всеки един бийт за Димчо и ATS. Една година по-късно го питах лично на какво да цъкам тия БИЙТОВЕ и така до ден днешен се превърна в живот.

Какъв е споменът ти за първият продаден бийт? (кое и чие е парчето)

- Първият продаден бийт беше за едно момче с псевдонима Denisz от Кърджали. Със сигурност има хора, които са чували негови тракове. Не съм сигурен дали го има в интернет вече.

А кой е най-успешният ти реализиран инструментал?

- Най-успешен бийт не бих могъл да категоризирам - може би Nove Pare на Coby и Криско, защото е последния хит, който съм правил, интернационален проект, пък и саундтрак на “Južni Vetar 2”. Имам около 50/60 милиона в тубата вече, всеки един трак уважавам по един и същ начин.


Черешката на тортата с твое участие за теб лично е...

- Тук също не бих могъл да определя “черешка на тортата”, защото всеки един трак за мен лично е успешен, вече в зависимост от факторите, които са хиляди. Може би досега “Династията” като мой албум един от най-ценните.



Как се разви биййтмейкинга в БГ през всички тези години, в които и ти си част от него?


- Бийтмейкинга не е това, което беше дори допреди 4 години - всеки стана МУЗИКАНТ. Бийтмейкър не бих се нарекъл вече именно заради това. По-скоро бих сложил титлата ПРОДУЦЕНТ на всеки, който прави всичко по своему. Инстаграм и Ютюб няма да направи продуценти, или бийтмейкъри. Имаме силни бийтмейкъри, не мога да отрека, но аз лично виждам Америка в много от нашите. Има имена, които до ден днешен са в кюпа с всички и водят класациите, другите неща са леко шаблонизирани. Така че, призовавам всички хора, които искат да се занимават с музика да влагат себе си в музиката, а не ПРИМЕР.

Какво е необходимо според теб, за да мине сцената ни още едно стъпало нагоре?

- Стъпало нагоре - тежка стъпка. Нашата сцена се нуждае от повече автентичност и малко повече отворено съзнание за новото. Нуждаем се от експериментите, дори и от запад да е, нека да се интерпретира по български. 


Топ 5 колеги у нас и от света?


Топ 5 българи:
5. БОЯТА,
4. Shizo
3.Tr1ckmusic
2.Steezy Spartan
1.JS.

Навън:
5. Lil Ben
4. Jambeatz
3. HoloMobb
2. TM88
1. Metro Boomin

Кое е най-значимото събитие изобщо за родната сцена според RUSTY?

- Най-значимо събитие - не знам дали има такова, освен това, че имаме достъп до сцената навън и може би както споменах дори за мен самия - албумът “Пилето във фурната”

Кои са най-впечатляващите родни МС-та за теб, без значение дали сте се засичали в общ проект или не?

- МС-тата - сложна тема и там. Всеки има различен темперамент и харизма. За мен лично бат Венко, по-добре познат като Imera е едно от МС-тата с най-добро държание на сцената. Той успява да вдигне хората, дори и на неизлезли песни, което изисква просто неговата енергия. Ако почна да изреждам още, статията ще стане скучна хахах. Друг път ще е.


А от новата вълна кое намираш за ценно, каквото и да е - подход, стил, течения ... Кои са имената у нас, които ти правят впечатление?

- Новата вълна отдавна лично се опитвах да я вкарвам с балканските бийтове, обаче ни трябваше време да се настроим ментално - инструменталът на Нове Паре е от 2018, обаче никой, освен Криско не можа да се осмели да го направи. За мен това е важна стъпка, защото в момента излизат наяве манталитетите, които винаги са били прикривани, заради влиянието ни от запада.


Какво е заседнало в плеяра ти? Ново и/или такова, което никога не излиза от години...

- Заседнало нещо в плейъра (спотифая в случая) са песни от немската сцена - Лусиано, Боунз и Раф Камора. Тракове, които са направили преди да станат известни.

Абе това RUSTY от къде дойде и над какво работиш към момента?

- Ръсти идва от тага ми - като малък излизах из Плевен да се тагвам “RUSTY” и остана оттам. Самото име обаче идва от едно филмче, което даваха по Disney Channel - “Майстор Мани”.

В момента завършвам албума си “ДВЕ”, който беше невероятно преживяване и се срещнах с какви ли не неща - научих още неща за себе си, осъвършенствах рутината си на работа, докато го правех и най-вече контакти.


Следиш ли друг елемент от културата с една идея по-голям интерес от останалите?


- Със сигурност следя за другите жанрове - не се ограничавам в едно. Бих правил и чалга, не се крия, даже съм правил. Нямам против нито един жанр!


Какво ти липсва от предишни години в днешната картинка?


- Отпреди ми липсва обществото - имаме някакво, но е лицемерно и двулично. Преди нямаше делба - това е мое, онова е твое. Сцената е разпарчедисана на парченца и имаме някакви кухи контакти с всички останали. Също ми липсва това, че нямаше рапъри под път и над път xaxax

Оптимист за утрешният ден или по-скоро скептик, за музика става дума.

- Оптимист винаги - движим с вълната, ако трябва я създаваме. Това казват ФЕНОВЕТЕ.


Ок, благодаря ти за включването и успех, но преди да ти кажа чао, би ли пожелал нещо на консуматорите на тази гозба?

 - Какво да им пожелая, освен живот, мотивация и здраве! Нека да се обичаме повечко и да мислим по-трезво! Не се затваряйте и слушайте хубава музика! Виждаме се, повече даже ще се чуваме!



..........................................................BIGKEF.COM................................................................................


Всички ЙО-линкове са ТУК.


ЙоМРУК Мърч ТУК.


..........................................................BIGKEF.COM................................................................................



RUSTY



Коментари 0