10 ГОДИНИ ЧКСС - от Iso за Бъди част от БГ хип хоп историята!

Публикувано на Юли 13, 2021 0 коментара

"10 ГОДИНИ ОТ НАЧАЛОТО" е материал, който авторът му Iso създава и изпраща по оста "Бъди част от БГ хип хоп историята!", нещо което си напълно свободен да направиш и ти на каквато си искаш тема и по най-удобния за теб начин. Виж тук за подробности.


2011 - това е годината на издаване на ,,Човекът който се смее“ - дебютният албум на Явката ДЛГ. Тези 13 трака дават началото на кариерата на варненския изпълнител съчетаващ римите си с редки семпли от българско кино и класически хип хоп барабани изготвени и миксирани заедно с Madmatic.


Миналият месец се навършиха 10 години от албума, което наистина те кара да се замислиш колко бързо минава времето. Този албум бих казал, че е изящен под почти всички форми, с
бийтове сурови и в същото време миксирани до най-малкия детайл. Топли семпли съчетани
с български семпли и вокални чоп-ове винаги звучащи модерно.


Единствената колаборация в този албум е с Jay, в трака "Двойно облекчение", и за да го опиша ще цитирам Явката "С Джей съчетаваме извратените си особености и те се напасват в трака", което може да се каже и за този трак със сигурност. Отделно от това са ни предоставени и 3 инструментала в албума заедно с останалите тракове, всеки един от тях предназначен и получаващ текст, описващ доста добре различни части от живота, а от там и хората лесно биха се припознали или най-малкото биха припознали познати.


В заключение бих казал, че албумът и темите му са все още релевантни и бих накарали много хора да се замислят към конкретно засегнатите мирогледни въпроси. Лично бих препоръчал парчетата "Човекът, който се смее", "Фаун", "Чехъл" и "Виктор Юго". С този албум Явката и Мадматик показаха, че истински български рап има, от семплите до куплетите и винаги ще има.

-Iso
 


,,Нещо ни яде отвътре, нещо ни гризе отвънка“  
,,Не ме заслепява лукса, щото истинският рай и приятелите тук са“

,,Ще бъда тук и там,
всичко от себе си трябва да дам.
Стискам юмрук и знам,
че всичко от себе си трябва да дам“
                                                                  -из Човекът Който Се Смее
              


...........................................................................................................

ЙоМРУК Мърч - тук.


Магазинчето КЕФ е пълно със специални неща - цък.
ЙоМРУК!: FB​​​ / Instgrm
ILYO / Instgrm

...........................................................................................................




Коментари 0