Александър Димитров представя албумът "From ТHE River" на TOSHODOLLARS

Публикувано на Април 18, 2021 0 коментара

Ето го и най-новият материал в рубриката Бъди част от БГ хип хоп историята!, в която можеш да се включиш и ти (цък тук), в случая имаме ревю на дебютен албум, направено от Александър Димитров. Приятно четене!


"From Тhe River" е първият самостоятелен албум на TOSHODOLLARS, съдържащ осем трака -  пет самостоятелни и три колаборации с други артисти.

Целият албум е продуциран от русенските бийтмейкъри Beko и Miladski, има трап звучене, примесено с "old school" нотка.

Премиерата на “From The River” ще бъде на 20.04.2021г., като оттогава албумът ще бъде достъпен на физически носител – диск. Албумът ще бъде качен и в YouTube канала на TOSHODOLLARS, като някои от песните ще получат клип в бъдеще.

Албумът започва с песента "Идвам", която носи със себе си "LA Vibe" и има леко "old school" звучене. Beko е изработил бийта, а TOSHODOLLARS разказва за началото, откъде идва и целите си.

Вторият трак  е повлиян от лични преживявания и травми, които са белязали живота му. "Празен джоб" носи типичното трап звучене, предадено чрез свежи и разчупени флоуове, а бийтът е дело на Miladski.

Песен номер три "Gang signs" е насочена към псевдо-гангстерите и тежкарите, които артистът осмива, като отново се придържа към трап звученето.

В "Бенджамин", песента носеща името на шестия президент на САЩ, се наблюдава смяна на бийта и има леко грайм (grime) звучене или по-скоро може да се нарече "Русенски грайм". Като цяло песента е за махленския живот и всичко случващо се по улиците на град Русе.

"Making money" е първата колаборация в албума, в която участие взема за първи път русенският бийтмейкър Beko, който се изразява не само с ноти, но и с рими. В бийтът има етно-нотки съчетани с гърмящ 808.

Пилотният сингъл на албума "Батали" е колаборация с бургаската акула No Face. Шестият трак има бумбап редене и е посветен на днешното поколение девойки.

В седмия трак се появява и друго ново лице от русенската сцена - Мартислаф. Песента "Прайл съм ги" е типичен бенгър със силен припев и по нищо неотстъпващ върс.

Албумът завършва с песента "Соло", чрез която TOSHODOLLARS изразява своето разочарование от предателството и лицемерието на хората.

С този албум русенското движение "From The River" затвърждава присъствието си.

При интерес към албума може да се обърнете към TOSHODOLLARS в инстаграм.


Коментари 0