Пред колегите: Madmatic / MishMash / Young BB Young

Публикувано на Март 09, 2018 0 коментара

Madmartic гостува в рубриката на 359hiphop "Върху бийтове на...", ето ти паченце, а целият материал чети тук

"Според теб българските изпълнители отдават ли нужното уважение към хората, които реално стоят зад тяхната продукция и без които не би съществувало едно парче?
Не мога да отговоря от името на всички изпълнители. Аз съм се сблъсквал и с двете страни. Някои хора уважават исключително много това което ние бийтмейкърите правим. Други не. Зависи как човека насреща мисли. Едни смятат, че ако запишат на твой бийт това ще им помогне и на тях. Други се пазарят за цени и всичко, което им предложиш не е достатъчно. Трети изобщо не те бръснат за нищо. Няма как да работя с някой само за да му взема парите. Ако не ми харесваш като човек и не харесвам музиката която правиш няма да работя с теб. Аз като изпълнител гледам да се отнасям винаги с уважение към бийтмейкърите с които работя.

 …. а феновете?
Феновете в повечето случаи оценяват работата ни. В днешно време бийта на една песен играе по-голяма роля от самия рапър който реди върху него. Нивото на текстовете общо погледнато, е паднало доста. Правят се лесносмилаеми песни с яки бийтове. За някой това е минус, за други това е плюс. В момента на ход са бийтмейкърите. Те правят дадената песен добра. Въпросът е кой ще направи по-добрия бийт."

Предпоследният гост в Йомрук MishMash заявява пред bgma.bg “Имам ясна представа какво искам!”, ето частица от цялото интервю (което ще намериш тук)

"Кои са нещата, с които никога не би направил компромис, когато става дума за твоя хип-хоп?

В последно време правя доста, всъщност. Започнах да ставам малко по-широкоскроен откъм звученето ми. Опитвам да излизам от зоната на комфорта, като правя по-модерно саунд. Готов съм за всякакви компромиси, стига продукцията да е качествена и да има послание. Песните, в които не се казва нищо, са въздух под налягане, неполезен за никого. Отворен съм за всякакви проекти, комбинации с други стилове и колаборации с най-различни изпълнители. Аз съм човек, който обича музиката като цяло, не само хип-хопа. Слушам разнообразни стилове с изключение на онази „кръчмарска музика“ и мисля да правя експерименти. Както знаете, в една връзка трябва да се правят много компромиси, същото е и с музиката. Аз разделям музиката на хубава и лоша, което също е много относително, защото публиката харесват различни идеи."

И за финал на публикацията, БиБиЯните пред hiphoparena.bg

"Планът за YbbY тази година е начертан: работят по албум, който всъщност ще им бъде - най-накрая след толкова години творческа дейност из музикалните дебри. За сега имат на лице около 7-8 демо записа и сериозно дерзаят напред.

В личен план момчетата се похвалиха, че нещата им вървят отлично. Тези дни Chernoto BB е станал татко, а Stefosnik и близначката Vlady имат да ни обявят доста любопитна новина около щастливо събитие, свързано с тях, но още не е настъпил точният момент..."


Виж целият материал тук - цък.


Коментари 0