TIM (Dead Side) - Армагедон (неиздаван horrorcore албум '96)

Публикувано на Декември 17, 2017 0 коментара

В ЙоМРУК Теслата говори за тази тава и ето, че дни по-късно вече е в пространството...

Ето и анонс от продуцента на "Армагедон":
"В началото на 80-те години в Америка възниква течение в хип-хоп музиката, наречено Horrorcore. То се характеризира със свръхестествени, окултни или всяващи ужас лирики, теми и изображения ... Основно, стилът Horrorcore хип-хоп е популяризиран от групи като Gravediggaz и Flatlinerz. За негови основатели са смятани Geto Boys. Първите албуми на Еminem, също са силно повлияни от тази музика.

Dead Side (Тим, Севдо и Брадата), са първата българска група, която записва песни в стил Horrorcore хип-хоп. Това им носи огромна популярност и ги прави, едни от най-търсените БГ хип-хоп изпълнители до средата на 90-те години. Въпреки огромният успех на Dead Side в средата на 90-те, Тим, Севдо и Брадата решават да прекатят дейността на групата и се оттеглят от музикалната сцена, на върха на своята популярност.

През 1996-та, Тим реализира самостоятелен албум, също в този стил. Направените тогава записи така и не виждат бял свят ... до сега! Това са едни от последните записи в които те взимат участие ... Албумът е продуциран от Васил Николов а.к.а. Теслата, под шапката на The New Producers и е записан в студио Subdibula-Dilema през периода 1995 - 1996-та година. В тавата, като гост вокали участват Милена Николова (Миленита), Dyamandy (Флейвъра), Севдо (Dead Side), Брадата (Dead Side) и Васил Николов а.к.а. Теслата."

Коментари 0