Атила @OffNews

Публикувано на Август 01, 2017 0 коментара

Чакаме поръчката, а разговорът ни започва с признанието на Атила, че не обича да дава интервюта на тема хипхоп. "Някакви хора пълнят предаванията просто така, задават едни и същи въпроси от типа "С какво се различаваш от Килата?" и "Какво мислиш за чалгата". Безспорно това са въпроси, които и нас към този момент не ни вълнуват особено.

Според Атила медийното присъствие, особено в 21-ви век, не е особено нужно за един изпълнител. Радиото и телевизията, които преди те правеха известен, са вече тези, които вървят към интернет, а изпълнителите от уеб-а са си там отдавна и в свои води.


Той не е ядосан, че не го излъчват по радиото. Има си обяснение - "недорасналите програмни директори" на масовите радиа. "Налагат стандарти и се дават едни пари за ротации. А защо изобщо трябва да си по радиото, като вече всеки сам си програмира това, което слуша. Имаш интернет и когато нещо е добро, веднага се разбира."

......................................

Рапърът е ядосан на бащата на Сузанита."Ясна е тая песничка, не е нещо ново, случват се такива  неща. Гледах ги двамата в сутрешния блок на bTV при трите каки - бях втрещен от логиката на Орхан Мурад, че "това бил начинът" и "какво като е на 14 години, трябва да има секс". Той явно има някакъв комплекс, че вече не е в медиите и си отмъщава за това чрез дъщеря си и го разиграва, че тя не е такава, а било пиар. Най-лошото е, че това мислене се насажда в главите на малките изпълнители."

......................................


Почти всяко хлапе го знае - рапът има четири елемента: диджействане, графити, брейк танци и рапиране. Има и един пети елемент, който често се забравя, но бащите на хип хопа от 80-те и Атила ни подсещат: знанието (knowledge).

"Ако нямаш какво да кажеш, дори и с техника, то няма стойност", смята Атила.

......................................


Тайната е в трите пласта на изкуството. Първият е за масовия човек - взима нещо и го гледа/слуша без опит. Вторият пласт е за хората, които не създават изкуството, но го следят изкъсо - критици и фенове. Третият пласт изкуство е за хората, които го създават.

"Ако имаш и трите пласта в една творба, имаш нещо солидно във времето."

......................................


Не е нужно да си арт и да не те разбират, не е нужно да си комерсиален и да няма изкуство в това, което правиш, смята Атила.

Чети целият материал тук.

Като ПС виж един(ствения) коментар под публикацията в offnews.bg:
Българският хип-хоп се нуждае от повече изпълнители като Атила. Точно това коментирахме снощи - вижте в какво се превърна Ndoe! Вижте Spens и Slim... тези станаха най-големите боклуци в опитите си да приличат на младата вълна смешковци копиращи всичко от чужбина. 9 години минаха от Lollipop и още ползват auto-tune за да им пробутват шит. Само като им чуя жалките и гнусни думички в "лириката" и ги спирам.

Респект за Атила - той е хип-хоп артист заслужаващ внимание.

 

Коментари 0