Поета от НИШТО! се плъзва по Asphalt-а

Публикувано на Март 10, 2017 0 коментара

Много е яко, когато срещнеш колеги, които знаят кого и за какво да питат. Случая тук е точно такъв, а Ники Поета е правилния човек за това време. Предлагам ти кратка част от дългото интервю дадено за asphalt.bg:

Asphalt: Представи се на нашите читатели.
Поета: Казвам се Ники Кръстев, преди бях по-известен като Поета. Част съм от група НИШТО!, заедно с Джонгов и Сомалия, както и от много други формации – Династия Бигаз, Хип-Хоп-От-Там, Стереотипове, The BULdogz

Ashphalt: Откъде дойде това „Поета“?
Поета: Едно време пишех стихове. Бяхме на мнение, че сме нещо като съвременните поети с китари, но нещо като „поети с рими“. Аз наистина пишех тогава, ходех на кръжоци по литература, пишех романи. „Поета“ не ми беше лепнат прякор – аз си го измислих и някак си другите бързо го приеха. Това беше преди много години, горе-долу началото на 90-те.

Asphalt: Името как дойде?
Поета:  Вярвахме в себе си и в музиката. Аз сега се занимавам с маркетинг и реклама и знам, че за един проект е най-важно името на бранда, то е в основата на всичко. Не знам, явно и тогава съм го знаел това, или си ми е дар. Повечето групи имаха интересно име без да правят хубава музика. Ние искахме да е точно обратното. И без да се усетим, ние направихме едно име, което го запомниха всички. Защото ние искахме името да не говори нищо за нас, а като ни чуеш музиката да се сетиш. Като кажеш, че слушаш група НИШТО! всеки се смееше.

- К’во слушаш?
- Н.И.Ш.Т.О!


Целият материал можеш да прочетеш в asphalt.bg

Коментари 0