Silent City пред "Новини Лондон"

Публикувано на Декември 03, 2015 0 коментара


Какво отличава вашият стил от останалите български хип-хоп и рап изпълнители?

Нямаме граници. Те имат.  Т.е. ние можем и обичаме, да смесваме много стилове, като че ли ни се и получава…Като примери: breakbeat, rock, house, techno, trap и естествено rap.

Кой пише текстовете на песните ви и как избирате темите, върху които „да редите рими“?

Текстовете са си наши, а колкото до темите – по-скоро те избират нас, а не обратното. Понякога първо идва музиката, понякога първо текста… В общи линии нямаме правило и ред. Както трябва да бъде в изкуството.

Какво ви вдъхновява?

Хората, техните чувства, желания, постъпки, слабости, грешки и всичко вътре в нас, а не отвън… Рядко говорим за материални неща…

Последният ви албум се казва „Енергия“. Прочетохме, че освен, че се разпространява безплатно, повечето песни в него са записани, за да бъдат изпълнявани на живо. Разкажете ни малко повече за тавата – какво съдържа?

Албума е разделен на две части – Ден и Нощ. Денят съдържа по – лиричните и леки песни, докато Нощта пази в себе си агресивните и бунтарски песни, изразяващи недоволството ни по редица въпроси. Наистина смятаме, че повечето са само за на живо, там се усеща истинската „Енергия“, а не вкъщи или на слушалките. Който има съмнения, да заповяда… 

Работите ли с други български изпълнители?

Да, но не с много, защото съществуват малко, които споделят нашите виждания за изкуството. Част от тях са: Trick music, Dpress beats, Bo, Дани Симеонова, Freakchello, Vansan, W.O.P.S., Apo & Nevena и още няколко.

Има ли други български рап изпълнители, с които бихте работили? Кои харесвате и кои не можете да понасяте?

Бихме направили по една песен със 100 Кила, F.O. и Ndoe. Ние не харесваме и не мразим. Тук става дума за музика, не за лично отношение. Че не можем да слушаме някои от тях е факт. Ама то си е до вкус по-скоро.

Това е само извадка от интервюто, което можеш да прочетеш тук - цък

Коментари 0