Проект Зората – Песен за Човека (по Никола Вапцаров)

Публикувано на Декември 02, 2014 0 коментара

"Проект Зората" е литературно-музикален проект за възраждане и популяризация на българското народно творчество чрез силата на музиката.


Група млади музиканти обединени от една идея - класни музикални интерпретации на любими български литературни произведения. Състава включва:


Деян Минчев (MD Beddah) – продуцент/ вокали
Невена Колева (Apo & Nevena) – вокали
Владимир Манолов (Колеж по изкуствата, Junk Yard) – китара/ вокали
Иво Александров (Музикален Театър София) – виолончело/ бас
Петър Петрушев (Българско Музикално Училище) – пиано/ клавир
Юли Хальов (July Drummer, Junk Yard, The Flying Detachment ) – барабани



Ето какво казват самите артисти за идеята си: "Проект Зората" е прекрасна възможност за нас като музиканти да се отдадем на една гениална практика свързана с изучаването и адекватното музикално развитие на стойностни литературни произведения, като така натрупваме качества, опит и знания, които в последствие се надяваме да прилагаме в личното си творчество. Това е нещо към което призоваваме да се стреми всеки професионален писател и изпълнител на авторска лирика в България."


За първи път бандата ще се качи на сцена на 20.12.14 в столичен клуб (подробности скоро) и ще забият няколко акустични версии на парчета на Beddah-та за интро, а след това идва ред и на "Проект Зората" и "Песен за Човека" по Никола Вапцаров, а след това "Септември" по Гео Милев.


Момчета казват още "Ще представим на живо една от най-добрите музикални интерпретации по литературни произведения правени някога в света. Ние не сме първите, които правят нещо подобно. Преди нас в България са го правили и други хора, но това, което ще чуете на 20-ти декември няма да сте го чували никъде." и за финал добавят "Ние вярваме, че подобна кампания би оказала благоприятно влияние върху българската нация в страната и по света. Ние също така вярваме, че "Проект Зората" ще заработи в помощ на българската образователна система."


Похвално, ще следим развитието на амбициозния проект, който съвсем скоро ще предостави целия трак "Песен за Човека", а паралелно с това започват и снимки на видео към него.

Коментари 0