Bobo & The Gang пред GoGuide.bg

Публикувано на Февруари 26, 2014 0 коментара

Повече за Bobo & The Gang, най-болните им фенове и изгубения дебютен албум на Бобо, разказаха самият той и Росен Ватев – барабанист и продуцент на концерта "Bobo & The Gang @StudioLive"


Отзивите за лайва ви са много възторжени. Все пак това е пълен експеримент – вие сте първата инструментална бг хип хоп банда, а това е първият ви концерт в интернет. Очаквахте ли такава реакция?
Бобо: Не съм чел коментарите нарочно, защото, като видя коментарите, някой път се дразня и искам да ги намирам и да ги убивам хората (смее се).
Росен: На тийзъра беше 50 на 50 хейт с добри мнения. Сега, като пуснахме лайва, всички са само нагоре – има по един-двама с негативни гласове на 300 лайка. Явно няма какво да кажат и хейтърите даже.
Бобо: Уцелихме момента, в който хората малко се бяха отчаяли. Защото си е някаква криза на идеи. Следват се теченията и нивото пада. (иронично) Все пак изгрях миналата година. За една година направих чудеса.


Така е – въпреки че миналата година получи награда за „пробив на годината”, ти си в хип хопа още от Втората вълна. Много хора обаче май са го забравили?
Бобо: Много хора не знаят всъщност, че аз съм работил по албумите на Спенс, помагал съм на DRS, на Нокаут, на ъндърграундите, на най-големите имена. Едно време бях по цели нощи с тези групи, докато записват, защото DJ Станчо даваше само на мен ключовете от студиото в Sniper Records.


............................................................................
Колко парчета си направил досега?
Росен: Много са – сигурно за 10 албума има материал.


Колко много? Стотина?
Бобо: Повече от стотина. Със сигурност. Обаче нямам издаден албум. Работих около 3-4 години по един албум и впоследствие дълго време чаках Sniper Records да го издадат. Накрая някой го изтри от студиото и всичко отиде по дяволите.
Росен: Това сега, ако ми кажеш, че не е било нарочно...
Бобо: Не знам. Нищо не казвам. Причината е, че някои хора ме усещат като заплаха и като някаква реална конкуренция, а пък аз винаги съм искал да работя в мирна среда – уважавам труда на всеки и искам да помагам колкото мога. Сега, десет години по-късно, като чуя няколкото експортнати неща от проекта, които само са ми останали, си мисля, че ако го бяха издали този албум, със сигурност щях да съм на по-високо ниво в очите на хората, които слушат такава музика. Тогава не съм вярвал – но сега, като слушам парчетата и като знам нещата, които са излизали в тоя период, съм сигурен.
Росен: Можеше и никой да не те разбере, между другото. Те са някакви супернапредничави за времето си парчета.


Цялото интервю е доста интересно и ти препоръчвам да го прочетеш тук.

Коментари 0