Busta Rhymes и Tinie Tempah откриват Spirit Of Burgas 2012

Публикувано на Май 10, 2012 0 коментара


Легендарният американски хип-хоп изпълнител Busta Rhymes и актуалният британски рапър Tinie Tempah ще пристигнат в България за Spirit Of Burgas 2012. Двете звезди ще се изявят на Основната сцена в първия ден на фестивала. Както вече знаеш, той ще се състои на Централния плаж между 3 и 5 август.

Петъчната вечер на събитието буквално ще взриви всички фенове на силната рима първо с лондонското откритие на 2010-та, след което едва ли ще има меломан, който да пропусне лошото момче на Бруклин, сигурни са организаторите.

Trevor Smith Jr., както е истинското име на Busta Rhymes (от англ. ез. bust a rhyme, взривявам с рими), е роден на 20 май 1972. Макар и след броени дни да навършва 40 години, той продължава да е сред водещите имена в световната рап музика, като съвсем наскоро бе номиниран в две категории на последното издание на наградите Grammy заради песента си “Look At Me”. През 2006 Busta издава най-успешния си албум, “The Big Bang”, от който продава над 209 000 копия само за първата седмица и веднага влиза в челните позиции на The Billboard Top 200. Именно от този проект са синглите “Touch It”, “I Love My Bitch”, “New York Shit” и “In The Getto”, а сред артистите, с които Rhymes работи, са Dr. Dre, Kelis, Will.I.Am и Swizz Beatz.

Появата на So Solid Crew е значим момент за много от фенове на геридж вълната във Великобритания. За 12-годишния Patrick Okogwu, истинското име на Tinie Tempah, това се оказва ключов момент. Когато разбира, че крюто снима нов видеоклип близо до дома му в Plumstead, той решава да лагерува, за да бъде сред първите на опашката за автографи. “Исках на всяка цена да стана част от So Solid“, споделя Tinie (на снимката). “Онзи ден, докато ги гледах как снимат новото видео, осъзнах, че това е моята музика и не исках да правя нищо друго“.



Tinie Tempah дебютира с цели 28 трака през 2007 след съвместна работа с Mz Bratt, Chipmunk и G-Unit. Албумът”Disc-Overy”(2010) влиза директно на първо място в класациите, като най-големите хитове са синглите “Pass Out”, “Written In The Stars” и UK Top 5 парчетата “Frisky” и “Miami 2 Ibiza“.

За по-малко от 2 години Tinie спечели над 10 престижни музикални награди и още 20-ина номинации, сред които са наградите MOBO Awards, Urban Music Awards, BT Digital Music Awards, UK Festivals Awards, Brit Awards, BET Awards.



Коментари 0