DARA x Bobo / SVLVMV feat TARIKATA / NDOE / Duli & Mati Reaction

Публикувано на Ноември 26, 2023 0 коментара



Всички ЙО-линкове са ТУК / ЙоМРУК Мърч




„И легали, и влакове, и бързи бомби, и тагове“ – Програмата в разговор с NDOE


Няколко абзаца от лафчето:

Кога и как тръгнаха нещата с N2N – крюто ви с Nasimo и други хора?

Някак си от само себе си станахме крю от няколко художници, всеки с различен стил. Бяхме приятели, съквартиранти и беше логично и да пръскаме заедно – просто всички бяхме на тема графити, стрийт арт, стикери, тагове и влакове. Бяхме състуденти на по 20 години и нещата се случваха органично. Идваха от софийски списания да ни вземат интервюта и се чувствахме важни за културата.

Разкажи за бомбите с псевдонима Brams. Държеше ли на някакво разграничение от псевдонима Ndoe?

През годините сменяхме имената си и пръскахме нелегално с най-различни – просто за да не ни хванат. Бяхме чували за цивилни ченгета, които снимат, изследват буквите и после те намират по името. Така се родиха Brams, Özen, Sef и други.

Кои артисти от София ти направиха впечатление тогава?

Bozko е добър рисувач – кефя му се на линията и изкривените човечета. Ario правеше зверски стрийт бомби – много цветни, чисти и с размах. Vapski избираше най-опасните места и ги омазваше. Но най-известните и талантливи графити артисти бяха Nasimo, Scum и Funne от Търговище – крюто им се казваше LosBastardos Crew. По-скоро от тях тръгна всичко, а софийските артисти се вдъхновяваха и влияеха от тях. Естествено, имаше и спортна злоба между нас и столичните артисти – кросвания, shit talks и такива работи. Но всичко в реда на нормалното. Нямаше в столицата хора, от които ние да се учим – по-скоро беше обратното – не защото е нямало таланти, а защото преди нас нямаше графити култура, ние си я създадохме.


Чети целият материал ТУК.

БОНУС: Duli & Mati Reaction: # НТПА

YANN - АМБИЦИЯ
NonStopp - RESPECT
THANKS TEDDY X PIRIPIRI - F1
RAYKOV - ОЩЕ ЕДНА
KOKICHA LUD - LUDA ISTORIQ


Коментари 0