50стотинки лафи с DJ Chukee

Публикувано на Август 14, 2022 0 коментара



Здравей, къде те намираме?

- Здравей братле, в момента се намирам в родния си Свиленград. Малцина знаят, че съчетавам музикалната си кариера с медицинската. Работя в отделенията по хемодиализа и рехабилитация към свиленградската болница. След дълги години в София избрах да се върна в родния си град заради спокойствието, което изпитвам единствено тук.

Да се върнем назад във времето, помниш ли първата си среща с музиката изобщо, като слушател. Какво бе заглавието, на какъв носител го чу и какво усети тогава?

- Първата си среща с музиката не мога да кажа точно кога беше. Един от първите ми спомени обаче, които ми изплуват в главата е като си присвоих касетофона на баща си. В него имаше касетка с най-различна музика, но една конкретна песен ми направи силно впечатление. И до ден-днешен чуя ли я ме връща в онова време: Tag Team - Whoomp! (There it is)


А кога реши, че ще се пробваш и ти в тази игра, каква е твоята история?

- Всичко започна през 2008-а година. Бях в 8-и клас, когато брат ми ми предаде щафета да озвучавам всички училищни събития на СУ „Д-р Петър Берон“, в което завърших средното си образование. Показа ми апаратурата и кабелите към нея и ми каза да се оправям сам. Не знаех дори кое къде се свързва. С желание всичко се постига и успях бързо да навляза в нещата. Година или две след това, вече вдъхновен от доста клипове из нета, си купих първата DJ-конзолка със спестяванията си и от тогава вече бях решил, че един ден искам да се занимавам професионално с това. В един момент (може би бе 2011 г.) с TLAY от ACBG, с когото сме приятели откакто се помня, решихме да си направим домашно звукозаписно студио. Много ни се занимаваше с музика, а в онзи период нямаше къде да записваме парчетата си. Започнахме да събираме желязо и да го продаваме за скрап. С получените пари малко по малко създадохме звукозаписното студио, което се помещаваше на тавана ми. Така с всеобщи усилия сбъднахме една от мечтите си - да създаваме музика.



Какъв е споменът ти за първото качване на сцена? Къде, кога и с кого бе?

- През 2014 г. вече се бях запознал със Спенс и по това време ходих да се упражнявам заедно с МС-тата в рап занималнята, която той организираше всяка седмица. Един ден ми се обади и каза „Чъки, готов ли си за първото си участие“… и така първото ми качване на сцена беше на FBS серията в Русе клуб „Opium“.

А кое е най-успешното събитие с твой принос?

- Не се сещам за конкретно, но за мен всяко парти, в което съм накарал хората да пеят и танцуват, е успешно събитие.

185a6d8713b4c12cdcb5a96bcf06d586.jpg
Черешката на тортата с твое участие за теб лично е... (разбирай проект в колабо, било то ЕП, албум, микстейп, нещо по-мащабно като турне, фест и т.н.)
 
- Поредицата турнета на Hip Hop History Repeating, в които участвах.

Как се разви DJ сцената в БГ през всички тези години, в които и ти си част от нея?


- Мисля, че се развива доста добре и има страшно много талантливи колеги, като всеки си има собствен стил на миксиране. Смятам, че това е хубаво, защото по този начин всички, опитвайки се да покажем нещо ново, се развиваме.

Какво е необходимо според теб, за да мине сцената ни още едно стъпало нагоре?

- Всички да се забавляваме като правим това, което правим. Не напразно думата е „парти“. Като има забава и позитивизъм всичко ще върви напред.


Топ 5 колеги у нас и от света?

 - У нас:
DJ Groovy
Ray Bon
Fed
Doncho
Stancho
Marti G
Карначето бейби

... естествено и още доста.

А от световната сцена:
Dj Qbert
Jazzy Jeff
Premier
ANGELO
Mustard
.

f86de0959ad1ff053bf6764ba570d6b8.jpg


Кое е най-значимото събитие изобщо за родната сцена според DJ Chukee?

- Busta Rhymes на Спирит ъф Бургас.

Работил си с много от родните МС-та, кои за теб са най-впечатляващите обаче, без значение дали сте се засичали в общ проект или не? (говорим за отношение, работна етика и т.н.)

- Братята ми от ACBG, Спенс, Ендо, Боби 2 лица.


8b7ee951cc167c2891a97e13095d6bbd.jpg


А от новата вълна кое намираш за ценно, каквото и да е - подход, стил, течения ... Кои са имената, които ти правят впечатление?

- Тук пак ще се повторя с ACBG, но просто знам, че там енергията е на друго ниво, Virgo и TRF момчета пръскат сцената в момента, 2N BLACK и 41N7 MC от пловдивската школа сташни манячета.

Какво е заседнало в плеяра ти? Ново и/или такова, което никога не излиза от години...

- То много заседнало има, но важното е, че не се задръства. Иначе, парчето, което почти всяка вечер пускам е на Waka Flocka Flame - Grove St. Party.



Абе това Chukee от къде дойде и над какво работиш към момента?

- Още от дете, тъй като на Чавдар да се измисли умалително е малко трудно и абсолютно всички в квартала ми казваха Чаки и с годините Чаки еволюира в Чъки съответно Chukee.

Що се отнася до това върху какво работя в момента - върху себе си предимно, като целта ми е самоусъвършенстване, за да забавлявам все повече и повече хората.

Следиш ли друг елемент от културата с една идея по-голям интерес от останалите?

- Чак да следя – не. Кефя се на брейка доста, но гледам да следя предимно музиката и пак не мога да ѝ смогна.

Какво ти липсва от предишни години в днешната картинка?


- Спокойствието.


Оптимист за утрешният ден или по-скоро скептик, за музика става дума.

- Винаги оптимист. Както казах, мисля, че музиката и сцената се и ще продължи да се развива положително.

Ок, благодаря ти за включването и успех, но преди да ти кажа чао, би ли пожелал нещо на консуматорите на тази гозба?


- Никога не забравяйте, че куражът е магията, която превръща мечтите в реалност. Бъдете смели и винаги търсете, мечтайте, откривайте. Не спирайте да консумирате, да се забавлявате и НАЙ-вече - не се сърдете, когато DJ-ят не пуска поръчаната от вас песен. Благодаря за поканата, бъдете здрави и ако има нещо - няма нищо.



..........................................................BIGKEF.COM................................................................................

Всички ЙО-линкове са ТУК.


ЙоМРУК Мърч ТУК.

..........................................................BIGKEF.COM................................................................................


DJ Chukee





Коментари 0