Голока Фест 3 в 9 изречения

Публикувано на Август 02, 2021 0 коментара

Фестивалът, който много хора чакаха с интерес предвид "дупката" отворила се между предходното и настоящето издание. Това като интро, а ето и обещаните 9 изречения:

1. Публиката - най-важна по принцип, а допълнително и заради надслова на изданието #хедлайнерътсити... видях много нови лица, по-голямата част бих казал, а това мисля е редно да отчетем като +.

2. Времето - жегата си е жега и с нея ще се наложи да свикваме предвид всичко случващо се по света и у нас, и като погледнем календара - да, жега си беше, но... за разлика от ден втори на издание второ, този път бурята закъсня и не провали онова, което тогава успя... всъщност се отрази доста освежаващо и втората вечер си беше повече от приятна в това отношение.

3. Сцена, звук, светлина и т.н. - сцената и звука си бяха на ниво, светлината също, но някои от артистите не останаха особено доволни от дима в лицата им, както и от някои лица задържали се твърде дълго на сцената без да са част от програмата.

4. Липсите - това ще бъде най-краткото изречение вероятно: нямаше баскет, нямаше Homеlesz, всичко друго си имаше по план!

5. Програмата - тук няма да става дума за "защо го няма Х, защо го има У", това си е решение на организаторите и като цяло палитрата си беше достатъчно пъстра, по-скоро ще очертаем "кривата на щастието" идваща от сцената, а именно - някои дебютанти впечатлиха много, други по-опитни "маркираха" присъствие на моменти... или поне така се усети, да кажем, че не на всеки репертоара бе до край изпипан при всички специфики на събитието.

6. Критиките - такива каквито се дочуваха тук-там сред тълпата и по масите: в интерес на истината все пак май си остава изданието с най-малко недоволни, сърдити и мрънкащи... да се знае, дори предвид негативно настроените към госта в Йомрук, всъщност и публиката на място реагира доста над очакванията, и самия разговор се получи никак не-скучно да кажем, а и не мисля, че има ощетен в ситуацията.

7. Ядене, пиене и ... другото - тук отзад напред имаше кофти тръпки в самото начало, но това си е риска на грешният подход на някои от палаткуващите, докато с хапването и пийването мисля, че всичко си беше чук!

8. Тави - да, ще отделя отделно изречение на това поради 2 основни причини на име Wosh и Герата, първият направи нещо, от което е добре повече артисти да се поучат - дискове от сцената (за останалото ще научиш от приятел или ще разкажеш на такъв ако си бил там), така се прави..., а второто име освен, че организира това, го гарнира и с тава... на ИЗХОД-а.

9. Организацията - тук ще бъде много трудно в 1, но ще се наложи, та, не знам дали хората си дават сметка колко усилия, координация, екипност и какво ли още не са необходими за провеждане на събитие от такъв тип, с такъв мащаб и наситено с такова разнообразие при цялата динамика на нещата... уважение за усилията и резултата!

Като аутро: махайте излишното, не-харесваното, негативното и подчертайте онова, което намирате за полезно, значимо и не ви натоварва. Това както към организаторите, артистите, участниците под каквато и да било форма, така и към всяка единица в публиката!

На-здраве! Днес е Илинден!
50145fe8fc1d8868c19356149dfa9a35.jpg


...........................

ЙоМРУК Мърч

Всички ЙО-линкове, от които имаш нужда са тук.

...........................

Коментари 0