10 в целта с: Yorgo

Публикувано на Юли 23, 2021 0 коментара

Къде те заварваме и от кога си там?

В Лондон и съм тук от близо 3 години.

Разкажи ми за първата ти среща с изкуството…

Първата ми среща с изкуството беше в много ранна детска възраст, може би съм бил 3-ти или 4-ти клас в Гърция и по-точно в Пирея. Тогава за първи път в час по музика видях господина да свири на пиано. Уааа, толкова се впечатлих, от това което чух, че като се прибрах карах нашите да ми купят пиано и да ме запишат на уроци. До такава степен се закачих, че следях едно класическо радио със симфонии на Бах, Моцарт, Бетовен, Чайковски и други и си записвах на касетки, за да слушам и да се науча по слух да ги свиря и аз, което и стана в същата година, откривах някакво събитие на училището.


Кое беше толкова специално на 90-те в БГ, а и като цяло?

Ха... Не знаеш просто с каква усмивка ти давам този отговор. Тогава не съм живял в България затова ще говоря като цяло. 90-те за мен са златните години на човечеството. Като започнеш от музикалните артисти, самите им песни, самите им клипове и самото съдържание с грандиозно докосващо деливери... А музиката... Пффф, думите не стигат... Абе всичко най-хубаво се е случвало тогава!!! През 90-те хората са работили и творили с много любов и страст . Всичко е било в пъти по-качествено, като хванеш автомобили, които все още вървят и по-рядко влизат за ремонт от новите, първите телефони дето чупиш орехи с тях и после звъниш ... Всичкоооо... Ами спорта?! Затова почти не гледам вече  футбол, всичко е пари... сега виждам как стремежа към парите и стремежа за внимание разваля качеството във всички аспекти.

А кое беше големият минус, който отчиташ от днешната си позиция?

Виж, ако тръгна да търся ще намеря сигурно, но не искам. Аз имам очи за хубавото, а то е в пъти повече от отрицателното.


Имаме ли вече сцената, за която някога мечтаехме или все още е рано...      

Имаме сцената, имаме и аудиторията. Сега е важно отношението един към друг, за да стигнем и по-далеч.

А изкриви ли се твърде много от това, което си си представял, че ще бъде. Проблем в очакванията или...                                

Чак да се изкриви, не мисля. Има музика за всеки. Винаги има неща, които да се подобрят и винаги има какво да се иска в повече. Затова трябва яко бачкане от всички нас. Аз мисля, че доста добре се движи всичко.


Хит по формула за класации или силен трак превърнат в хит от масата? Кое преобладава сега и кое преди?


И двете винаги ги е имало и ше продължава. С тоя развит интернет особено и тия алгоритми нужна е просто правилната инвестиция и некадърния става известен.

Коя е тавата, която от както си докоснал не си спирал да слушаш и до днес? А какво слушаш днес?


Слушам много тави докато ми писнат, че чак да не се сещам да си ги пускам повече. Иначе днес и от две три седмици съм забил на един от последните ми тракове, които записах за предстоящия ми албум.


Кои артисти от родната сцена ти правят впечатление и имат нивото да се окичат с тази титла?

Varna Sound, Roof Rhymez, Gerata, Djaany, Секта, Безим, ДИМИДИУМ, Madmatic, Явката ДЛГ, Dim4ou, Боро Първи, Ndoe, Аполо, Madman x 2G, Атила, Йоко и още имена има, но ще спра до тук, че все някой ще забравя.


Кои са 3-те най-важни неща в живота на човек и в частност твоите 3?

Здравето, семейството и любовта и като цяло отношението към живота и помежду ни.


Yorgo

.................................

ЙоМРУК Мърч


Всички ЙО-линкове, от които имаш нужда са тук.

Коментари 0