Sound Talks vol.8: Musicautor, Prophon, BMA

Публикувано на Юли 31, 2020 0 коментара

В осмото издание на #SoundTalks ви срещнахме със София Щерева - изпълнителен директор на ПРОФОН / PROPHON. Тя разказва за дейността на дружествата за колективно управление на авторски права и съветва как да се грижим за репертоара и правата си в ролята на артисти и продуценти.

Весела Кондакова е изпълнителен директор на Българска Музикална Асоциация / Bulgarian Music Association от април 2018 г. В тази презентация тя ни разказва да дейността на най-голямата организация на музикант-изпълнители в страната. Създадена преди седем години, в момента БМА обединява над 500 професионални музиканти от всички жанрове, и от всички краища на България.

Весела има опит както от частния, така и от публичния сектор - преди работата си за БМА в продължение на 8 години ръководи представителството на програма Култура на Европейския съюз, по-късно наречена програма Творческа Европа. 

Румяна Колева от @MUSICAUTOR / МУЗИКАУТОР да сподели знанията си относно дигиталните права в български и европейски контекст.

Румяна има магистърска степен по „Икономика на интелектуалната собственост“ към УНСС. През последните 12 години работи в сферата на музикалния бизнес и управление на авторски права. От 2012г. заема длъжността „Мениджър дигитално лицензиране и международни отношения“ в Музикаутор – българското дружество за колективно управление на авторски права върху музикални произведения.

Sound Talks е инициатива на Sound Ninja Academy & E-Music Bulgaria. В серия безплатни събития ви срещаме с различни професионалисти от аудио средите.

Видео: Съвременни бохеми Contemporary bohemians
Музика: Филип Ферфериев и Венцислав Иванов -fivebg.bandcamp.com
Хост: "ПЕТЪК"

Коментари 0