ЧРД на Rap Dozer, предаването чукна 2 години

Публикувано на Юни 06, 2019 0 коментара

Честито на колегите, още 20 поне, на-здраве!

Здравейте, нашите!
Времето лети, а с него и седмиците, в които Rap Dozer – седмичната доза здрав рап, е неизменна част от българския радио-ефир!

Е, на днешния ден стават точно 2 години откакто за пръв път нашата трибуна за стойностна рап музика и култура започна излъчванията си на честотите на БНР Бургас! Стартирахме на 6 юни преди точно 24 месеца, като оттогава досега всеки петък (а в началото – във вторник) отразявахме за вас всичко най-значимо и качествено от света на любимата ни музика, естествено съобразено с отреденото ни ефирно време. Във всичките ни 104 броя се стремяхме да представим рап културата възможно най-обективно и в най-широк спектър, без да даваме предимство на този или онзи артист, без да се ограничаваме в една от нейните насоки или в един от нейните подстилове. Направихме интервюта с едни от най-популярните имена от родната сцена, но не се ограничихме само с нея - полафихме си и с английските грайм диваци Jamakabi, Realz и Villain. Освен това, въпреки че предаването ни е основно за рап, ние не подминахме и другите елементи от културата - през студиото ни минаха и представители от DJ и брейк средите. Във всяко едно от изданията на Dozer-a следвахме мотото да бъдем максимално безпристрастни, без да демонстрираме нашите лични предпочитания и симпатии, като единствения ни критерий беше да не толерираме пошлата и откровено безсмислена музика. Също така, винаги гледахме да даваме изява на не толкова популярните, но пък стойностни имена от сцената, водейки се от максимата, че качественото послание, а не известността на изпълнителя, е на първо място. Е, явно нашите усилия за популяризиране на смислената и градивна музика и култура, бяха оценени, защото постепенно получихме и повече ефирно време! Както знаете, започнахме с 30 минути, после те станаха 35, 40, за да достигнем до 1 час! Другото радващо нещо е, че си спечелихме и повторения на предаванията - можете да ги слушате всяка събота от 01:00!

Както и да е, миналото си е минало - 2 години се изнизаха неусетно и връщане назад няма! Важното е, че ние сме още тук и ще продължим да правим това, което и досега - обективно отразяване на стойностните неща от необятния свят на рап музиката и културата! Надяваме се и вие да сте с нас и да продължите да ни следите и подкрепяте, защото всички се борим за една и съща кауза - по-силна и качествена сцена! Благодарим на всички, които са ни помагали, помагат ни и/или ще ни помагат в бъдеще и знайте, че това не остава и няма да остане неоценено!

А сега е време да си припомним как започна всичко...


Коментари 0