Що е то 14:12 минутното чудо Ф4

Публикувано на Декември 03, 2018 0 коментара

Ей Йо, пак съм тук и слушам нещо ново за сефте, да започваме с тази...

Анатомия – бийт със семплирано гласче, лЙОбимо, Parkman и MishMash на микрофона, не ме изненадват до тук с нищо, на първо слушане не схванах защо е такова заглавието, но то и толкова бързо мина, че аз докато си наместя кафето, така че да не залея компа и айде мина, а няма и припев, ще свикна на тези двуминутни тракове, къде ше ходя, може да е тактика като за първи трак, аре нататък


Първа проба – е, тук вече е по-различно, не се разсейвам, Мишо изскочи с флоу, самата схема МС-тата да се разменят на тактове е яка, обичам контрастни вокали, тук ги имаме, на Парка е по-нисък, по-басов, на ММ е по-висок, бийта е як, макар че аз обичам солено и леко пикантно, та бих добавил подправки.


Пантомима – това започна доста чийл, за музиката говоря. Вокалите – ами не ми се иска да го казвам, но малко като при първия трак, не съм изненадан, а много искам, някак се бях нагласил за наистина нечувано ама да видим натам... малко с това „аз съм, а пък ти си”... нали. Розовото и мацките привличат във видеото, признавам, искам да видя клипирани другите парчета мейнчета.


Как съм – Баса прави впечатление тук, бийта си следва настроението на тавата... или го диктува... най-после припев, не е задължително, но пък не е лошо, а най-странното е, че това всъщност е най-краткото парче и бих приел да няма място за такъв, само казвам. Този трак обаче след малко ще го чуя пак, имам усещането, че пропускам нещо.


Котва – ето го рекордЙОра, артик. 3-минутната котва влиза като есенна картина, в която саксофонист в сянката на стряха леко се поклаща, дъж вали, съвсем близо е морето... струва ми се, че тук Паркчето се е постарал най-много, това е солов трак да знаеш и..., а да, няма припев.


Кой знае – за бийтовете май е излишно да е повтарям, но естно казано освен с вокали бих ги слушал и голи. Миш Маш-а изравнява резултата при соловите парчета, тук има няколко аспекта при вокала му, повечето флоучета сме ги чували да изригват от него, но има и нови моменти, поне за мен. Интересно парче. Ха, (лична) изненада при видеото, яко!


За финал ще кажа само няколко неща набързо – не забравяй, че това е само първо впечатление, съвсем субективно е, ако все още не си разбрал F4 са Камен „WARP” Колев, MishMash и ParkMan, които вече са привикани на очна ставка в раЙОнното, така че съвсем скоро ще знаем повече по делото „Ф4”. Стой наоколо, за да знаеш.

Коментари 0