Ghetto Productions - Легализация

Публикувано на Октомври 13, 2015 0 коментара

Продуцент на проекта е Петър "Ghettoman" Петков, който заедно с Ивомир Пешев и Александър Рийв стои и зад видеото заснето в Boyana Studio. Музиката е на Ясен Велчев и Ghettoman, а текста на Ghettoman, Ensy, Traffic и Митко Бомбата.

Ето го и пресиинфото от извора:

След три годишна пауза рап лейбъла Ghetto Productions се връща към активна музикална дейност. Новият им проект се казва “Легализация”  и носи послание насочено към управляващите, а именно да се направят законодателни стъпки към либерализиране на режима относно употребата на марихуна. Рапърите привеждат за пример, че към облекчен режим в Европа са страни като Португалия, Холандия, Чехия, Щвейцария, Австрия, Белгия, Норвегия, Финландия. В световен мащаб Израел, Ямайка, Бразилия, Канада, Мексико, и Чили декриминализираха, а Уругвай напълно легализира марихуаната. Три щата в Сащ също разрешиха свободната продажба, а в 20 се продава медицинска марихуана.

“Обвиняваме директно министъра на здравеопазването Петър Москов, че отказва да постави въпроса за декриминализирането на медицинската марихуана в България на дневен ред. С тези си действия той отнема правото на пациентите да изберат начините, по който да провеждат своето лечение или да облекчават болките си. Тези качества на конопа са доказани в много страни, сред които и Израел, която от години го прилага в медицината”

Съвсем отделно стои и въпроса за така наречената употреба на марихуана за удоволствие. Дори и тук законодателството в десетки страни е решило този проблем, като е премахнала наказателната отговорност върху потребителите на марихуана. Заменянето на наказателната отговорност с административна глоба е  едно от основните неща, за който Петър Петков известен като Ghettoman говори:

“Не може да получиш ефективна присъда за 2 цигари марихуана, а заради това, че си убил човек на пътя докато караш пиян да се разминеш с условна присъда!”

Той припомня един от стотиците случай в който Максим Стависки с джипа си причини смъртта на 23 годишния Петър Петров от Сливен и остави Мануела Горсова в будна кома.

Рапърът продължава: “България е на трето място в света по смъртни случай на глава от населението в следствие на катастрофи, но вместо усилията на държавата да са насочени към справяне с тази ужасна статистика, МВР гони тинейджъри по парковете за 1 цигара. По-лошото е, че вече има и осъдени граждани, който са използвали марихуаната за облекчаване на болките си, а не за удоволствие. И докато това се случва сме свидетели на огромна статистики свързана с престъпления в следсвтие на алкохол, не само по пътя но и домашно насилие. Държавата трябва да се бори с алкохолизма на българина, не с употребата на марихуана. От пушене не е умрял никой, но от алкохол стотици хиляди на година ритат камбаната”

От  Ghetto Productions са на мнение, че и подетата от депутата Велизар Енчев кампания за декриминализация има за цел не да реши проблема, а да облагоделства фармацевтичната индустрия.

“Слушахме го много внимателно и изводите, които си направихме бяха, че той се опитва да прокара скъпоструващото лекарство Сативекс, а не реално да се бори за декриминализация и въвеждане на медицинска марихуана.”

За всички останали, които са на мнение, че марихуаната е врата към твърдите наркотици от Ghetto Productions ги приканват да се образоват по темата и да престанат да се поддават на манипулации.

Коментари 0