Ники от "140 Ideas" пред "make them..."

Публикувано на Декември 01, 2014 0 коментара
"Здрасти, Ники, и благодаря, че се съгласи да отговориш на нашите въпроси. За толкова много неща можем да си говорим, че направо не знам откъде да започна, но хайде първо кажи с какво те привлякоха точно графитите като средство да изразиш себе си?

Графитите ме привлякоха преди доста време и тогава сякаш не си давах сметка с какво и защо. Ако мога да кажа за текущия момент, то графитите ме привличат с това че дават абсолютната свобода да изразиш себе си – без ограничение във форма, стил, колорит или каквато и е да е друга рамка, в която можеш да се поставиш. Това е – графитите са най-чистата форма на свобода в изкуството.

140_ideas_-_nikolay_petrov_857

Със сигурност често ти се налага да презентираш проектите си. Доколко важна е за теб подготовката?

Подготовката за презентацията прави самата презентация, според мен трудно би могло да се получи на фристайл. Правил съм го и така и си давам сметка колко неубедително и почти невъзможно е. Може би има хора които са презентирали мега много пред публика и наистина им е лесно и знаят какво да направят, но според мен, за да бъде една презентация приковаваща и вдъхновяваща, трябва човек много добре да си е изчистил концепцията преди това и да му е много ясно кое кога как и защо го казва/показва .
.........................................................
Откъде черпиш вдъхновението си?

Вдъхновението ми идва от супер много различни канали. Когато съм в града, ежедневно комуникирам с хора, слушам музика (много музика), чета книги и следя доволно количество артисти онлайн. Общо взето не спирам да се ъпдейтвам с това, което се случва в другите градове в България и по света като цяло. По някога дори си мисля, че прекалявам с тези неща и си правя паузи. Най-якото е, когато имам възможност да се разкарам от града и да отида някъде сред природата, без значение къде. Когато си там, вдъхновението е навсякъде и мен лично ме държи с дни, че понякога и със седмици след като се върна в града. За мен тази форма на вдъхновение е най-чистата и естествена, и абсолютно достатъчна за всеки един човек, стига да се отвори към нея."

Това е една малка част от разговора на makethem.net с Николай Петров a.k.a. Yalokin Vortep a.k.a. Flak или просто Ники от 140 идеи.

Трябва да го прочетеш. Ако се интересуваш от Urban култура - трябва да прочетеш това. Ако се интересуваш от Graffity и Street Art - трябва да прочетеш това. Ако вярваш в свободата и я търсиш в себе си, а не отвън - трябва да прочетеш това.

Просто го прочети и сподели впечатления - цъкай тук.

140

Коментари 0