Стартира кампанията "BG RAP ARCHIVE" виж епизод 40 (2014)

Публикувано на Ноември 25, 2014 0 коментара

Да, вероятно ти е доста интересно как така хем "стартира", хем пък директно епизод 40? Ей ся ща светна така както Теслата светна мен:"Стартираме поредица, която ще се казва "BG RAP ARHIVE". Първоначално сме планирали 40 епизода. Ще започнем да ги пускаме от зад-напред т.е. с 40-ти епизод от 2014-та и ще свършим с 1-ви епизод от 1989-та ... Естествено, ще започнем с нови и сравнително известни неща от днес/вчера придружени с неизвестни факти към тях и бързо ще продължим с други неиздавани или непубликувани до сега в интернет материали, песни, клипове, албуми и други ключови неща от БГ хип-хоп-а..."


И така, ето го и дебютанта "Шамари с крак (rework)" на Ghettoman fеаt. Bobbek


Ето какво си спомня и разказва Васко Теслата (без редакция):"С Гетомен се запознах през 1999-та година. Групата все още се казваше Dream Team. Същата година, под това име, работихме и по записа на вокалите на дебютният им "Album No.1". Тогава, записвахме на лента, защото компютрите, все още не бяха достатъчно качествени за професионален студиен запис. По това време, все още съществуваха стандарти за запис в България и не можеше просто, да вземеш, какъвто и да е микрофон и да запишеш на каквото и да е апаратура. Никой нямаше да те възприеме на сериозно.


Bobbek ми се обади преди няколко седмици (за него ще ви разкажа по-късно) и каза, че иска да правим "rework" версия на "Шамари с крак". И ето, 15 години по-късно, пак сядам в студиото да обработвам вокали на Гетомен. За записите на този трак Bobbek дойде подготвен с доста солидно количество музика. Беше направил много неща с много желание. Аудио пистите бързо станаха над 40. Неговите вокали ги закова от първият път, без грешка. За бийта обаче, не можахме да вземем решение. Bobbek искаше вокалните партии да правят повече впечатление, аз исках тежки барабани, които да чупят плочки. В крайна сметка, решихме да ги пуснем и двата варианта. Единият под името "Хип хоп от София (Шамари с крак)(rework)", а другият под името "Хип хоп от София (Шамари с крак)(Queen Size RMX)". В този трак, Гетомен е сериозен, за това което казва ... Bobbek също! Enjoy it!"


Отиди на гости в дома на инфото тук - влизай без да чукаш.

Коментари 0